www.diariocritico.com

"Hi ha un abans i un després", afirma el secretari general d'Afers Exteriors de la Generalitat

Senén Florensa vincula la feblesa d'Europa en les recents revoltes al "vertigen" dels estats a l'hora de cedir competències

L'alt càrrec qualifica de "previsible" la situació a Líbia amb Muammar Al Gaddafi

viernes 11 de marzo de 2011, 16:36h

El recentment nomenat secretari general d'Afers Exteriors de la Generalitat, Senén Florensa, ha qualificat aquest divendres de "llastimosa" la falta de lideratge europeu en l'àmbit internacional i que, segons ell, s'ha posat de manifest davant els conflictes que han sacsejat el sud de la Mediterrània. Per Florensa, les reticències dels estats a cedir part de la seva sobirania configuren una Unió feble de per si i aquesta circumstància es reflecteix en situacions com la que s'està donant ara amb les revoltes al món islàmic.

En el tancament de les jornades 'El paper de la UE com a actor en un món global. Un servei diplomàtic a favor de la pau ', organitzades pel Consell Català del Moviment Europeu, ha advocat per utilitzar tots els instruments possibles des d'Europa i els seus respectius estats per acompanyar i solidaritzar-se amb aquests moviments. "Hi haurà un abans i un després. Aquest tipus de tsunami arribarà a tots parts amb efectes diferents", ha vaticinat Florensa, qui veia previsible la situació generada a Líbia, país governat fins al moment per Muammar Al Gaddafi. Pel que fa Egipte, ha constatat que tenia unes mínimes estructures, començant pel paper de l'exèrcit, que li permetran una ordenació "més ordenada", tot i deixar constància dels problema socials i econòmics de la societat egípcia. També s'ha mostrat optimista pels canvis anunciats al Marroc, destacant que el procés de reformes ha de ser clar i que el país ha d'avançar cap a una monarquia parlamentària. Després de reclamar una posició comuna, Florensa ha repassat la història i l'evolució europea fins avui en dia quan, segons ell, els estats pateixen "cert vertigen" davant la seva pèrdua de pes per la transferència de competències a Europa. I és que, segons Florensa, Europa necessita una veu i d'un lideratge potent en aquests temps, combinant aquesta necessitat amb la potestat de cada país per defensar els seus propis interessos.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios