www.diariocritico.com

Els recorda que els catalans podrien ser part dels més rics del món

El Col·lectiu Emma desmenteix als mitjans internacionals les seves fal·làcies sobre Catalunya com a causant del dèficit espanyol

L'agrupació demana als corresponsals d'arreu del món més esforç en fer una "anàlisi més detallada" de la situació

jueves 09 de junio de 2011, 01:11h

Un dels problemes que té Catalunya de cara a l'exterior és la deixadesa de molts corresponsals estrangers a l'hora d'escriure sobre el país. El problema rau en que molts d'ells tenen centralitzada l'oficina a Madrid i només escolten les veus que d'allà expliquen una realitat amb biaix. Moltes vegades, amb la pitjor de les intencions, sobretot en els casos de l'anomenada 'caverna mediàtica' de sentiments gairebé nostàlgics. La feina de contrastar els deu ser molt feixuga i s'acontenten només amb una versió. Per això, el Col·lectiu Emma dedica els seus esforços a la tasca didàctica de fer-los veure una realitat molt més acurada. Per exemple ara, quan molts mitjans estrangers s'han entestat a donar la imatge de Catalunya com a causant dels mals econòmics d'Espanya pel que fa el dèficit. Quan, en realitat, potser s'haurien de preguntar on seria Espanya si no fos per la solidesa econòmica històrica de Catalunya.

Ara, el Col·lectiu Emma s'ha vist obligat a emetre les Notes on Spanish public deficit and the region's responsibility. I ho fa per a respondre a l'allau d'informacions que apunten -amb raó en gairebé la majoria casos, en cap pel que fa Catalunya- a les autonomies com a responsables del dèficit espanyol. Però, encara més, per acabar-ho d'adobar, presenten Catalunya pràcticament com la principal causant de la situació. I així ho demostren en el se recull Ofensiva internacional. A la nota que elabora com a resposta, el Col·lectiu Emma afirma compartir la preocupació per les finances espanyoles però aclareix la realitat catalana pel que fa la qüestió. I que és aliena al malbaratament de l'Estat en recursos en projectes "extravagants" com l'AVE, quan, a més, te´molt més marge per a la reducció de despeses que les autonomies. També recorda que els catalans han actuat canviant el Govern del seu país i que el nou Executiu està implantant mesures molt dures, o que si el Govern espanyol pagués el Fons de Competitivitat que deu a Catalunya (potser aquí als del Col·lectiu els falta afegir que Espanya encara deu molt més) el dèficit català desapareixeria. Alhora es contrasta la productivitat catalana amb la vida basada en "transferències de l'Estat" d'altres comunitats, com també s'indica l'espoli fiscal del 10 per cent que pateix la nació catalana. I es recorda que un antic director de l'FMI (Kenneth Rogoff, a Capital) explica que Catalunya seria un dels països més rics del món si fos independent. Pensament que reforça la revista Harward Kennedy School Review). Finalment, el col·lectiu Emma recomana "a la premsa una anàlisi més detallada de la situació financera espanyola, incloent com un govern central inflat i unes autonomies fiscalment irresponsables s'aprofiten dels recursos de les regions més productives".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios