www.diariocritico.com

Defensar els segons és anar a favor dels primers, afirma

Trias vol acabar amb les rivalitats entre Mossos i Guàrdia Urbana

Trias vol acabar amb les rivalitats entre Mossos i Guàrdia Urbana

L'alcalde culpa al cap de la policia municipal barcelonina en els mandats d'Hereu, Xavier Vilaró, de fomentar els distanciaments

lunes 29 de agosto de 2011, 13:13h

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat aquest dilluns que defensar a la Guàrdia Urbana suposa anar a favor dels Mossos d'Esquadra, un plantejament que ha fet seu després d'un període marcat per la manca de coordinació entre ambdós cossos.

"L'Ajuntament i l'alcalde han d'estar al costat de la Urbana i defensar a capa i espasa. Defensar la Urbana és anar a favor dels Mossos. Aquest és el canvi de plantejament que faig públicament", ha afirmat en declaracions a ComRàdio recollides per Europa Press. Per a ell, la col·laboració entre els dos cossos és clau després que en el passat actuessin de manera autònoma i "de vegades s'hagi generat certa antipatia entre ells i s'hagi creat una situació preventiva d'un cos contra l'altre, i això no pot ser ". Segons ell, part de la responsabilitat d'aquesta situació la té el cap de la Urbana amb el govern de Jordi Hereu, Xavier Vilaró, de qui ha destacat: "Crec que era un bon professional però no m'he entès amb ell des del primer dia com a cap de l'oposició, perquè el concepte de cos no vol dir anar en detriment d'un altre cos ". Després del relleu al capdavant de la Urbana -substituint Vilaró per Evelio Vázquez, i situant com a gerent a l'ex responsable dels Mossos Joan Delort-, Trias ha ressaltat que s'ha donat una inflexió i "s'ha acabat la història que em toca a mi, et toca a tu ". Aquest canvi s'ha escenificat amb el patrullatge de Mossos i Urbana al Metro per acabar amb els robatoris dels carteristes als passatgers, sobretot a turistes. "Mossos i Urbana han d'anar de la mà, i si no van de la mà prendrem mesures, i crec que s'ha entès; hem fet canvis i hi ha il.lusió i entusiasme", ha insistit l'alcalde, que veu en la Urbana un reconeixement a que tots dos cossos treballen ara junts.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios