www.diariocritico.com

Acords de l'Institut Ramon Llull

L'obra de Miró arribarà a la Tate Modern de Londres i El quadern gris serà traduït a l'anglès per The New York Review of Books

L'obra de Miró arribarà a la Tate Modern de Londres i El quadern gris serà traduït a l'anglès per The New York Review of Books

L'entitat es reuneix per primer cop després de la reincorporació de les Illes Balears ara fa un any

lunes 14 de junio de 2010, 17:38h

La Tate Modern de Londres i l'Institut Ramon Llull (IRL) realitzaran una mostra sobre l'obra del pintor Joan Miró que s'inaugurarà en aquesta galeria londinenca l'abril del 2011 -on s'hi estarà fins al setembre- i més endavant es portarà a Barcelona -d'octubre del 2011 a febrer del 2012- i a Washington -de març a octubre de 2012-. Els organitzadors de l'exposició seran un equip d'experts que treballaran sota la direcció del director de la Tate Modern, el valencià Vicenç Todolí. Aquest ha estat un dels acords que han pres aquest dilluns a Barcelona els òrgans de direcció de l'IRL. L'altre, la signatura d'un conveni amb l'editorial New York Review Books per traduir a l'anglès El quadern gris de Josep Pla, que es publicarà el gener del 2013.

L'objectiu de l'exposició de l'artista Joan Miró -pintor, escultor, gravador i ceramista- és "identificar i reivindicar per al gran públic l'origen cultural de l'autor", ja que "hi ha artistes que són molt coneguts però que sovint no es coneixen els seus orígens", ha destacat el vicepresident del Govern i president de la Junta Rectora de l'Institut Ramon Llull, Josep-Lluís Carod-Rovira. Tot i que l'exposició està encara en una fase primària, el vicepresident ha avançat que es comptarà amb el suport de la Fundació Joan Miró. També s'hi podran veure les obres de Miró que té el govern balear. "És l'exposició de Miró que s'ha fet mai a la Gran Bretanya", ha dit Carod-Rovira.

Els òrgans de direcció de l'Institut Ramon Llull s'han reunit a Barcelona per primer cop des de la reincorporació de les Illes Balears, ara fa un any. En aquest sentit, el conseller de Presidència del govern balear i vicepresident de la Junta Rectora, Albert Moragues, ha destacat les bones relacions entre les Balears i Catalunya en el sí de l'institut.

Entre les activitats programades fins al final d'aquest any destaca un cicle d'arts escèniques que se celebrarà el proper mes d'octubre al Teatro Price de Madrid o la col·laboració de l'IRL amb el festival Sònar a Chicago, que es farà del 9 a l'11 de setembre. Es tracta d'un nou festival que té la voluntat de mantenir-se en el futur i que tindrà lloc a diferents espais del Chicago Cultural Center.

El proper mes de setembre també s'inaugurarà al Senat de Madrid l'exposició 'Interpretant Ramon Llull, l'amic i l'amat', que l'octubre arribarà a la seu de l'Institut Cervantes d'Atenes i al gener, a Xipre. La mostra ja s'ha pogut veure a Berlín i Moscou durant el primer semestre d'enguany. D'altra banda, l'exposició col·lectiva d'artistes joves que ha produït el Govern balear per commemorar l'Any Chopin arribarà al final d'aquest any a Varsòvia i a Praga de la mà de l'IRL.

D'entre les activitats que hi ha en marxa, destaca el Marché de la Poésie de París, que entre dijous 17 i diumenge 20 de juny, celebra la seva setmana central amb la poesia catalana com a protagonista. En total, 28 poetes catalans i balears participen en el certamen.

El pressupost d'activitats de l'IRL s'aprimarà un 7%

La crisi no és aliena a l'Institut Ramon Llull. A banda de les rebaixes de sou dels funcionaris que hi treballen -un 10% als alts càrrecs i un 5% a la resta-, l'entitat també haurà d'aprimar el pressupost d'activitats un 7%. Tot i que encara no s'ha concretat com s'haurà de fer aquesta retallada, el vicepresident del Govern ha explicat que no afectarà les grans cites internacionals, com el pavelló conjunt que Catalunya i Balears tindran a la Biennal de Venècia del 2011. Altres activitats més secundàries, però, podrien veure's escurçades. No obstant, Carod no ha concretat a quines activitats afectarien les retallades ni com.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios