www.diariocritico.com

Conveni entre la Generalitat, el Govern d’Andorra i sis ajuntaments de l’Alt Pirineu

Un acord permetrà normalitzar l'emissió dels canals de la CCMA a Andorra i veure Andorra Televisió a l'Alt Pirineu

La difusió del senyal es farà per mitjà de la xarxa que usa Ràdio Televisió d’Andorra

viernes 25 de junio de 2010, 15:08h

La Generalitat de Catalunya, el Govern d'Andorra i sis ajuntaments de l'Alt Pirineu han signat un acord en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana en virtut del qual avui s'inicien les emissions d'Andorra Televisió a les comarques de l'Alt Pirineu i es dóna cobertura institucional a l'emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3, Canal 33, 3/24 i Super3) a Andorra. L'acord garanteix que els continguts dels canals de televisió digital terrestre de la CCMA es puguin distribuir i difondre a Andorra i el govern andorrà es compromet a garantir la distribució i difusió del senyal d'aquests canals per mitjà de la xarxa que utilitza Ràdio Televisió d'Andorra.

El conveni l'han signat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals del Govern d'Andorra, Xavier Espot; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; l'alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, i l'alcalde de Sort, Agustí López.

El Govern d'Andorra garantirà que els continguts d'Andorra Televisió es puguin distribuir i difondre a les comarques catalanes incloses en la denominada demarcació de la Seu d'Urgell del Pla tècnic nacional de la televisió digital local (Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça). El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments signants garantiran la distribució i difusió del senyal d'Andorra Televisió en el seu territori a través del canal públic del múltiplex de la Seu d'Urgell.

Emissió a tots els territoris de parla catalana

La signatura d'aquest conveni s'emmarca en la voluntat de la Generalitat de fer possible l'emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a tots els territoris de parla catalana. Actualment, els canals de la Corporació ja es poden veure a les Illes Balears, fruit d'un acord de reciprocitat televisiva entre ambdós governs, i a la Catalunya Nord, com a resposta de la Generalitat a la demanda feta des de diferents institucions, ajuntaments, entitats cíviques i culturals i a particulars d'aquest territori. Properament, també se signarà un acord amb el govern aragonès per normalitzar les emissions de la CCMA a les comarques de la franja de ponent.

El conveni desenvolupa l'Acord cultural i de comunicació signat l'any 2008 entre el Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya que comprenia, entre d'altres compromisos, el de cooperar en matèria de televisió transfronterera en llengua catalana.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios