www.diariocritico.com

"Catalunya ha de reduir la seva solidaritat", afirma Josep González

Pimec demana un Expedient de Regulació d'Ocupació per a funcionaris

Pimec demana un Expedient de Regulació d'Ocupació per a funcionaris

El president de la patronal reclama un esforça al sector públic com el que fa el privat

martes 05 de octubre de 2010, 14:24h

El president de Pimec, Josep González, ha demanat que es redueixi el nombre de funcionaris mitjançant un tipus d'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), tot i que hi ha compromisos des de la Generalitat i el Govern de reduir plantilles reposant únicament 1 de cada 10 baixes que es produeixen per jubilació o defunció. González ha fet aquestes declaracions en la presentació de l'estudi 'L'ocupació pública en una fase de crisi econòmica', que posa de manifest, segons dades del Ministeri de la Presidència, que a Catalunya hi ha 304.515 treballadors públics el 2010, un 9,7% més que el gener del 2007, mentre que el sector privat ha reduït un 10,5% la seva ocupació.

Catalunya és la comunitat on la presència de funcionaris és més baixa -amb un 9,8% respecte Extremadura, amb un 26,4%-, encara que González ha matisat que no es tracta de "dades bones perquè el funcionariat continua creixent en temps de crisi ". El president de Pimec ha qualificat aquest fet de "anomalia" i ha explicat que "no hi ha raons" perquè el sector públic no faci un esforç comparable al del sector privat "en un moment en què les administracions estan tan qüestionades".

Així mateix, ha recalcat que Pimec va demanar amb l'aprovació de la Llei de Morositat una llei de finançament local perquè els municipis puguin "sobreviure". "Hi ha municipis que no poden pagar les nòmines dels seus empleats i incompleixen la Llei de morositat pagant als 6 mesos en comptes dels 30 dies" com contempla la norma, ha afegit.

González també ha explicat que el model de finançament de les comunitats autònomes no és un bon model, encara que a Catalunya s'hagi avançat en aquest aspecte. "El principi de solidaritat és desproporcionat i s'ha de reduir perquè la resta de comunitats ja han aconseguit bons nivells de benestar econòmic i infraestructures amb fons catalans i europeus", ha dit.

El president de Pimec s'ha mostrat partidari d'un concert econòmic -sense al·lusió directa al concert econòmic de CiU-, i ha lamentat que els pressupostos generals de l'Estat (PGE) "mai es compleixin", ja que la inversió en infraestructures catalanes del Govern no ha arribat al pes de Catalunya en el PIB estatal, com marca l'Estatut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios