www.diariocritico.com

Compromís electoral

L'actual directiva blau-grana vol que el Barça B segueixi jugant al Miniestadi

L'actual directiva blau-grana vol que el Barça B segueixi jugant al Miniestadi

L'estratègia de l'equip de Rosell discrepa de la dissenyada per Laporta al seu dia

jueves 14 de octubre de 2010, 01:17h

El directiu encarregat de l'àrea de Patrimoni del FC Barcelona, Jordi Moix, ha anunciat que el club blaugrana ha demanat de manera formal a la Generalitat la suspensió cautelar del tràmit d'aprovació definitiva de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que afecta els terrenys del Miniestadi. Aquest procediment està per ara pendent de l'aprovació de la Generalitat, en un últim tràmit previ a la requalificació. Moix ha explicat que per dur a terme el canvi en l'estratègia patrimonial del club era inviable el pla de requalificació, que pretenia enderrocar l'estadi en el qual juga el Barça B, a la Lliga Endavant. "Respon a un compromís electoral, entenem que respon a una reflexió profunda del patrimoni. El club té una vocació de permanència a les Corts, no estarem en un altre lloc millor, i el club no es planteja estar fora de la ciutat. Les hectàrees que tenim aquí les volem aquí ", ha assegurat Moix al respecte.

A més, el pla fruit de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i l'anterior Junta Directiva del club, presidida per Joan Laporta, comportava la creació de diferents habitatges i espais públics per a la ciutat, mentre que els objectius de la Junta de Rosell passen per impulsar els espais esportius i mantenir en peu el Miniestadi.

"Volem potenciar els usos esportius del club, amb una remodelació del Camp Nou, un nou pavelló poliesportiu i l''Espai Barça', amb hotel, espai per a convencions, seu social per als socis, i complements que l'activitat del club necessiten", ha precisat. A més, ha assegurat que el nou pla, del qual no ha avançat res, no només afavorirà el FC Barcelona sinó també a la ciutat.

"La ciutat té reptes de futur, amb expectatives dels Mundials de futbol, handbol, o fins i tot els Jocs Olímpics d'Hivern, i volem incloure això en aquesta reflexió", ha assenyalat en referència al nou pla que s'ha de dur a terme en els actuals terrenys.

En el pla econòmic, Moix ha apuntat que l'antic pla, no donava les garanties econòmiques suficients. "En el pla, tal com està redactat i a part d'incògnites jurídiques, les càrregues econòmiques no són del tot satisfactòries. El nou plantejament que volem fer ha de ser positiu per al club i la ciutat. El pla que s'acabi fent a Les Corts ha d'estar en concordança amb el club i la ciutat ", ha assegurat.

Pel que fa a si en el seu nou pla haurà algun tipus de construcció immobiliària, no s'ha pronunciat en ferm. "No hem aprofundit. No volem anar per aquest camí -en referència a l'actual pla- i volem més usos esportius. Si dins d'aquest esquema hi ha alguna cosa d'habitatge o no, no hem arribat a això", ha afirmat. No obstant això, sí que tenen previstes i calculades les possibles pèrdues que la suspensió pugui comportar, encara que s'ha mostrat convençut que el club i la ciutat sortirien guanyant a llarg termini.

"Tal com està la requalificació, amb els beneficis i càrregues, donaven uns imports que tal com està el mercat immobiliari no eren generosos, i sí amb una minva de la quantitat de sòl que tenim. Tindríem set o vuit hectàrees menys. No era una quantitat que compensés ", ha sentenciat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios