www.diariocritico.com

Jaume Collboni no té seny

La Generalitat apel·la a un sentiment identitari que sempre ha rebutjat per a vendre els seus bons

La Generalitat apel·la a un sentiment identitari que sempre ha rebutjat per a vendre els seus bons

"Cada poble, cada cultura, té alguna cosa que el defineix, que dóna forma al seu caràcter i el distingeix", s'explica a la pàgina web de la campanya

viernes 22 de octubre de 2010, 13:27h

El PSC sempre s'ha definit com a no nacionalista i, per tant, ha recelat del sentiment identitari -excloent, en diuen ells-; ERC és independentista però no nacionalista i parteix d'uns paràmetres similars; ICV bàsicament es basa en els sentiments d'esquerres i ecològic i la resta són secundaris. Però a l'hora de demanar diners als catalans les tres formacions que conformen el Govern sí que criden al sentiment identitari fent servir una de les identificacions més conegudes: el seny. I en aquesta condició basa la Generalitat la campanya publicitària sobre l'emissió de bons que podrà arribar als 2.500 milions per al mercat minorista. Amb anuncis de premsa, televisió i ràdio, el Govern ha escollit el lema 'Inverteix en seny, inverteix en el que som'.

L'anunci de televisió utilitza imatges de la cultura catalana com el llibre i la rosa (tradició de Sant Jordi) i una sala de concerts. També apareixen vinyes, el Park Güell, la Rambla de Barcelona, el mar Mediterrani, un despatx d'arquitectes i persones de totes les edats. La campanya també compta amb una pàgina web específica on s'explica que "cada poble, cada cultura, té alguna cosa que el defineix, que dóna forma al seu caràcter i el distingeix". En aquest sentit, exposa que "el seny ha definit als catalans al llarg dels anys. El sentit comú a l'hora de prendre decisions, la prudència a l'hora d'actuar, el seny a l'hora d'invertir". Així mateix, defensa l'emissió de bons com una inversió tal com es concep a Catalunya, "com un equilibri entre una alta rendibilitat i el menor risc".

La campanya publicitària insta els ciutadans a "contractar els bons ara" a través de qualsevol de les 23 entitats financeres adherides. Ofereixen un interès del 4,75% a un any i dos dies.

El director de campanya del PSC, hipotecat

D'altra banda qui, si hem de fer cas de la campanya, no té massa seny és, precisament, el director de campanya del PSC, Jaume Collboni, que ha explicat aquest divendres que no comprarà bons de la Generalitat perquè la seva prioritat és pagar la hipoteca, encara que ha lloat que els interessos que ofereix l'operació la converteixen en una "bona oferta".

"El director de campanya té una hipoteca com una casa de pagès. La meva prioritat és pagar la hipoteca, però diuen que és una bona oferta", ha assegurat en roda de premsa després de presentar un vídeo promocional del PSC per a la campanya electoral de les autonòmiques.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios