www.diariocritico.com

Simón no ha fet trontollar les seves opcions

Josep Piqué tornarà a la presidència del Cercle d'Economia

Josep Piqué tornarà a la presidència del Cercle d'Economia

La seva designació s'ha decidit després d'una llarg dinar, de tres hores, celebrat a Barcelona

jueves 17 de febrero de 2011, 20:18h

Expresidents del Cercle d'Economia han acordat avui que el candidat a succeir a Salvador Alemany al capdavant d'aquest lobby empresarial serà Josep Piqué, actual vicepresident i president de l'aerolínia Vueling, segons han explicat fonts de la institució. Piqué ja va presidir l'entitat entre 1995 i 1996, any en què va entrar en el Govern de José María Aznar com a ministre d'Indústria. La irrupció als darrers dies del president d'Agbar, Àngel Simón, semblava que podia fer trontollar el camí de retorn de Piqué. Finalment, no ha estat així.

La seva designació s'ha decidit després d'una llarg dinar, de tres hores, celebrat a Barcelona i en el qual han assistit tretze persones, bona part dels ex presidents d'aquesta institució, com Salvador Gabarró, José Manuel Lara, Antoni Brufau o el mateix Piqué , que ha abandonat la sala quan s'ha debatut sobre la seva candidatura, segons han explicat les mateixes fonts.

El nom de Piqué, exministre amb José María Aznar, havia sonat amb força en les últimes setmanes per succeir Alemany, que deixa el càrrec en assumir la presidència del CAREC, el consell assessor en matèria econòmica impulsat per Artur Mas.

Fonts coneixedores de la trobada han comentat que no hi hauria hagut el consens desitjat en la seva designació, extrem que des del Cercle no han confirmat i han fet notar que la seva elecció ha acabat amb aplaudiments.

En els últimes dies havia aparegut un altre candidat, el president d'Agbar, Ángel Simón, que molts havien situat a la 'pole position' per succeir Alemany, encara que finalment no ha estat així.

El Cercle d'Economia, que compta amb un cens que supera els 1.385 socis, ha convocat les eleccions el dia 3 de maig.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios