www.diariocritico.com

Aglutinació de propostes

Les ofertes de treball a Catalunya quedaran centralitzades arran del conveni signat entre la Generalitat i portals privats d'ocupació

Infoempleo.com, Yaencontre.com, Infofeina.com i Monster.es publiquen a Feina Activa

lunes 19 de septiembre de 2011, 20:07h

La Conselleria d'Empresa i Ocupació ha signat convenis de col·laboració amb els portals privats d'ocupació Infoempleo.com, Yaencontre.com, Infofeina.com i Monster.es per centralitzar les ofertes de treball al portal públic d'ocupació Feina Activa.

Les ofertes de treball publicades en Infoempleo.com i Yaeconcontre.com ja estan integrades al portal del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) des de juliol, ja que el conveni es va signar a finals de 2010, i les dels altres dos portals s'integraran abans de finals d'any, un cop acabada la filtració d'ofertes duplicades. La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, ha manifestat que la voluntat de la Generalitat és aglutinar al web de Feina Activa el màxim nombre d'ofertes d'ocupació, pel que ha afirmat que la intenció és incorporar més portals privats. El portal de la Generalitat centralitzarà totes les ofertes actives d'ocupació, però seran les empreses privades els que les gestionaran, per la qual el sistema derivarà a l'usuari al portal on l'oferta es va publicar originàriament: "Feina Activa només actua com a gran vestíbul on els portals operen amb absoluta autonomia ", ha especificat Sánchez. "Amb aquests convenis pretenem trencar l'atomització d'ofertes actual i aglutinar tota la informació per a generar més oportunitats de trobar feina als ciutadans de Catalunya", ha constatat. 11.400 ofertes El portal Feina Activa rep una mitjana de 26.000 visites diàries, i de gener a agost s'han produït 4 milions de visites amb 60 milions de pàgines visitades. Fins avui, compta amb 306.605 usuaris, 4433 empreses i 11.447 ofertes d'ocupació, i Sánchez ha sostingut que les previsions del Govern contemplen un "creixement significatiu" amb la incorporació dels portals privats. Entre gener i juliol, les ofertes de treball integrades en Feina Activa s'han incrementat en un 43 per cent, de 5.938-11.447, després d'implementar el sistema anomenat 'Aranya Feina Activa', que busca automàticament ofertes que publiquen empreses privades a les seves pàgines web, i de la incorporació de Infoempleo.com i Yaencontre.com. Amb la integració de Monster.es i Infofeina.com, el Govern espera augmentar les ofertes en aproximadament un 40 per cent més. Actualment, el 34 per cent de les ofertes del portal públic del Govern procedeixen de Feina Activa, el 29 per cent de portals privats -Infoempleo i Yaencontre-, el 22 per cent del sistema 'Aranya Feina Activa' i el 15 per cent de llocs públics de ocupació.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios