www.diariocritico.com

L'aturada, prevista pel 21 de setembre

La plantilla de Sony a Viladecavalls farà vaga perquè no es concreta la seva continuïtat després de la venda de la fàbrica a Ficosa

"Volem alguna cosa més que bones intencions", diu el president del comitè d'empresa Ivan Ramos

lunes 13 de septiembre de 2010, 17:15h

La plantilla de Sony a Viladecavalls (Barcelona) anirà a la vaga el 21 de setembre després que la reunió amb responsables de la companyia nipona hagi acabat sense avenços que tranquil·litzin als treballadors davant la venda de la fàbrica a la multinacional Ficosa, que també passarà a ser copropietària del centre de ID i juntament amb Comsa-Emte.

El president del comitè d'empresa de Sony, Ivan Ramos, ha explicat a Europa Press que la vaga respon al "nerviosisme" dels més de 1.000 empleats de la factoria, que volen concrecions en el futur de la planta i conèixer els plans industrials de qui seran els seus nous propietaris.

"El motiu principal és aconseguir mantenir l'ocupació i pactar salvaguardes en cas que hi hagi incompliment per part d'alguna de les empreses", ha insistit Ramos, que ha criticat la manca d'informació als treballadors fins al moment.

Entre altres aspectes, ha explicat que la plantilla vol saber quina producció de televisors preveu Sony per als pròxims dos anys, que són un període de transició fins que la planta, ja en mans de Ficosa, comenci a fabricar nous productes de base electrònica per a la automoció i altres sectors.

El responsable del comitè ha afirmat que espera que la Generalitat convoqui en breu una reunió de mediació que desencalli la situació i calmi els ànims de la plantilla. Si no és així, la vaga convocada pels sindicats començarà a les 22 hores del 20 de setembre i es prolongarà durant 24 hores, amb concentracions i mobilitzacions, ha afegit.

"Volem alguna cosa més que bones intencions", ha reiterat Ramos, que ha recordat que la plantilla de Viladecavalls -amb una mitjana d'edat de 35 anys- té una antiguitat "elevada" i molts dels treballadors han iniciat la seva carrera professional en l'empresa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios