www.diariocritico.com

Els crítics el consideren una fusió d’artista i actor

El polifacètic Benet Rossell fa al Macba la seva major exposició amb 260 obres

El polifacètic Benet Rossell fa al Macba la seva major exposició amb 260 obres

La mostra inclou pel·lícules, instal·lacions i dibuixos

miércoles 09 de junio de 2010, 17:11h
El polifacètic “artor” -com el va batejar el crític d'art francès Jean-Clarence Lambert, al considerar-lo una fusió d'artista i actor- Benet Rossell fa la seva major exposició prospectiva al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) amb 260 obres -algunes inèdites- que se centren en una part del seu amplíssim treball: el cinema i les cal·ligrafies o micrografies.

"Sóc un pagès de l'art. Es tracta de germinar alguna cosa que aparentment és inútil", ha dit l’autor i ha explicat que el títol de la mostra, Paral·lel Benet Rossell, fa referència al paral·lel vital en què es troba -"el meridià el deixo per a la pròxima exposició", ha avisat- i al Paral·lel de Barcelona, una via que ha considerat que està "molt apagada", i "ha tingut temps més divertits".

"La icona del Molino és un punt d'atenció per l'espectacle, però ara només és espectacle veure com es derrueix un edifici per tornar a construir-lo", ha dit.

Per al director del Macba, Bartomeu Marí, l'etiqueta que els posaven als artistes que no treballaven la pintura més clàssica "no correspon" a Rossell, perquè "quan li van fer va trencar el motllo". L'"absència de filiació a un grup o corrent artístic li va permetre cultivar una infinitat de facetes i materials”, ha apuntat Marí.

La mostra, comissariada per Teresa Grandas i visible fins al 23 de gener de l'any que ve, inclou entre les seves obres 21 pel·lícules, tres instal·lacions, dos objectes i dibuixos -alguns amb elements pictòrics- i van des de 1965 fins a l'actualitat.  

Rossell (Àger, 1937) es va traslladar a París el 1964, on va viure més de 20 anys. Des d'allà va fer molts viatges i va passar llargues temporades a l'Índia i el Nepal. A París va coincidir amb Joan Rabascall, Antoni Miralda, Dorothée Selz i Jaume Xifra, amb els quals va compartir una estreta amistat i alguns projectes,  malgrat tenir trajectòries diferenciades.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios