www.diariocritico.com

L'atur al juliol baixa a Catalunya 15.070 persones respecte el juny

Serna diu que el descens de l'atur es deu a l'estacionalitat de l'activitat econòmica i els plans d'ocupació del Govern

Serna diu que el descens de l'atur es deu a l'estacionalitat de l'activitat econòmica i els plans d'ocupació del Govern

Serna també defensa l'increment de l'IVA per "mantenir l'Estat del benestar"

martes 03 de agosto de 2010, 12:42h
La consellera de Treball, Mar Serna, s'ha mostrat satisfeta per les noves dades de l'atur, que el juliol va baixar a Catalunya de 15.070 persones respecte el juny, el valor més elevat de l'Estat. Segons la consellera, aquest descens es deu a l'estacionalitat de l'activitat econòmica, les mesures adoptades pel Govern com els plans d'ocupació i la contractació d'última hora per part de les empreses. Serna ha recordat que el mes de juliol "sempre ha estat una data dolenta per a l'atur", ja que des del 1999 no s'havia produït un descens, i ha destacat que el juliol és el quart mes consecutiu en què l'atur baixa a Catalunya, de manera que "es va confirmant la tendència dels últims mesos".

En una entrevista a Rac 1, la consellera també ha volgut ressaltar que la baixada de l'atur "també es confirma en el nombre contractes, que és d'1,2 milions en el que portem d'any". Pel que fa a les previsions dels pròxims mesos, tot i que Serna ha reconegut que el mes de setembre "sempre és més dolent" perquè acaba la temporada turística, ha assegurat que "el que importa és la tendència de fons, que es reverteix de forma clara". En aquest sentit, Serna ha afirmat que "el pitjor de la crisi" es va produir en el darrer trimestre del 2008 i el primer del 2009. "Encara pot haver-hi moments d'increment de l'atur de forma puntual però ja hi ha indicis de que l'economia es recupera de forma lenta", ha dit.

La consellera també ha fet referència al fet que actualment els homes troben més feina que les dones, just al contrari que al principi de la crisi, i que s'està generant ocupació en sectors com la indústria, la construcció i els serveis. A més, ha fet una crida a la "recuperació de la confiança" per part de les empreses per tal que baixi la temporalitat dels contractes.

D'altra banda, Serna també ha defensat l'increment de l'IVA per "mantenir l'Estat del benestar" i la necessitat de fer "un debat seriós" sobre l'edat de jubilació i l'eliminació de les jubilacions anticipades, per poder garantir les futures pensions "en funció del que s'ha cotitzat". Finalment, la consellera ha expressat la seva aposta per "crear ocupació de valor afegit" i vincular l'increment dels salaris "a la productivitat, i no a l'IPC". "Això és el que ens farà sortir de la crisi. Si no, el mercat de treball tindrà empreses poc competitives i poc productives", ha afegit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios