www.diariocritico.com

Mas aposta per l'alcalde de Martorell

Salvador Esteve presidirà la Diputació de Barcelona

Salvador Esteve presidirà la Diputació de Barcelona

El seu caràcter dialogant es plasma en l'oferiment a l'oposició d'un Govern de concentració malgrat tenir majoria absoluta a la seva població

sábado 11 de junio de 2011, 18:04h

L'alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve (CiU), serà el nou president de la Diputació de Barcelona, ​​després de l'acord amb el PP perquè aquests assumeixin dues vicepresidències. Cal distingir del tarannà dialogant d'Esteve, per exemple, el fet que, tot i haver obtingut la majoria absoluta per a seguir com Alcalde de Martorell, ha ofert a l'oposició un Govern de concentració.

El mateix president de la Generalitat i líder convergent, Artur Mas, va beneir ahir a la nit la seva elecció, imposant Esteve a altres noms que havien sonat, com Mercè Conesa, segons han confirmat a Europa Pres fonts de CiU i del Govern. El resultat de les eleccions municipals ha ofert 20 diputats per a CiU en l'ens supramunicipal, 19 per al PSC i 6 per al PP, resultat que ha precipitat l'acord entre la federació i els populars que permet desbancar el PSC després de 32 anys. El ple en el qual escollirà a Esteve tindrà lloc al voltant del 15 de juliol, dues setmanes després de la constitució de l'Ajuntament de Barcelona, ​​segons han explicat a Europa Press fonts de la Diputació. Esteve, que aquest dissabte ha estat designat alcalde de Martorell per majoria absoluta, governa a la ciutat des de 1987 -excepte entre 2003 i 2007-, un dels municipis més importants del Baix Llobregat, comarca majoritàriament socialista. 'Porra' de vicepresidents Ara la incògnita recau en els noms que ocuparan les vicepresidències de la Diputació de Barcelona, ​​que en funció de l'acord CiU-PP, els populars ocuparan la primera i la tercera: la de l'Àrea Territorial i la de Promoció Econòmica. La segona i la quarta vicepresidència seran per a CiU -la de Cultura i Coneixement i la de Política Social-, i entre els candidats a dirigir estan l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (CDC), el diputat al Parlament i líder de CiU a Terrassa, Josep Rull (CDC) i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CDC). També sonen amb força per al càrrec l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent (CDC), i la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Sònia Recasens (UDC). En aquesta nova etapa, la Diputació de Barcelona reduirà de 13 a cinc les àrees executives de govern, una simplificació administrativa que ha estat essencial perquè el pacte de governabilitat entre CiU i el PP hagi estat possible. A més, els populars han volgut implementar la seva voluntat de simplificar l'administració de l'ens per guanyar eficàcia, agilitat i austeritat, després d'acusar els socialistes d'haver deixat una herència "molt sobredimensionada".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios