www.diariocritico.com

La consulta de la Diagonal ha costat 2,7 milions d'euros

Jordi Hereu deixa el seu futur en mans del PSC

Jordi Hereu deixa el seu futur en mans del PSC

Jordi William Carnes substitueix Carles Martí com a primer tinent d'alcalde

lunes 17 de mayo de 2010, 12:43h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no ha sabut dir aquest dilluns al matí quin serà el seu futur polític. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcalde ha lligat la possibilitat de repetir com a candidat en les properes eleccions municipals als desitjos del seu partit, el PSC, del què és primer secretari el destituït Carles Martí. Hereu, que ha reiterat el "moment difícil" pel què ha passat amb la consulta de la reforma de la Diagonal, per primer cop ha posat una xifra al cost de la votació. L'alcalde, ha assegurat que tot el procés ha costat "2,7 milions d'euros", 700.000 euros més del què s'havia previst inicialment. D'altra banda, Jordi William Carnes, portaveu del govern municipal i fins ara tercer tinent d'alcalde com a responsable de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona serà finalment la persona que substitueixi Carles Martí com a número dos del consistori.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, va cessar aquest diumenge a Martí en les seves responsabilitat com a cap de Gabinet i primer tinent d'alcalde, després que els barcelonins haguessin rebutjat qualsevol reforma de la Diagonal. El mateix Hereu ho ha confirmat aquest dilluns en una entrevista a Els matins de TV3 on ha explicat també que el grup del PSC acabarà d'ajustar al llarg del dia la nova distribució del cartipàs municipal.

Hereu ha confessat que el procés de votació de la darrera setmana "ha tingut masses problemes" i que d'aquí se'n deriven les responsabilitats i cessions polítiques que s'han fet. Uns problemes que fins i tot, va viure ell mateix, en el moment de votar. Assegura que no creu que la consulta ciutadana per transformar l'avinguda Diagonal hagi estat "un procés frívol" però que sí que creu, assegura, que ha estat un procés lligat a una "extrema politització" que "li ha tret el rol a la ciutadania" en un debat que havia de ser eminentment "urbà'.

Amb tot, Hereu creu que amb el resultat de la consulta, designada per molts mitjans de comunicació de gran fracàs i de crisi en la política municipal, deixa en l'agenda de la ciutat la transformació futura de la Diagonal. Un procés que Barcelona "ja trobarà de quina manera i quan" dur a terme. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que les propostes de transformació i inversió presentades per l'equip de govern no eren per a dur-les a terme de forma immediata, una qüestió "que tampoc es va saber explicar" a la ciutadania, afegeix.

L'alcalde assegura que va decidir fer una consulta popular del projecte perquè aquest no estava en el seu programa electoral i, per tant, creia necessari que havia de ser la ciutadania qui de forma directa i participativa referendés o no la reforma del carrer. En cap cas, afegeix, la proposta responia a cap pressió de cap tipus. "En el meu exercici d'alcalde ningú em pressiona" i la presa de decisions es fa des de l'absoluta "autonomia política", afegeix Hereu dient tot seguit que li sembla "un insult" que algú pugui dir que s'han rebut pressions per part de l'empresa que gestiona el tramvia.

"Les voreres estretes, estretes es queden"

Davant la resposta de la ciutadania a la consulta per la transformació de la Diagonal, Hereu ha assegurat que la via continuarà sent objecte de les tasques de manteniment i neteja com qualsevol altre carrer de la ciutat però no tindrà cap reforma estructural. És a dir, es renovarà el mobiliari urbà, es podaran els arbres i s'hi farà la neteja i manteniment necessaris però "les voreres estretes, estretes es queden", ha dit el batlle.

En aquest sentit, Hereu considera que del resultat de la consulta se'n deriva un nou marc de prioritats i que per aquest motiu, l'equip de govern "invertirà més en equipaments i habitatge que en els projectes de transformació urbana" per treballar "més a prop dels ciutadans", especialment d'aquells que viuen dificultats econòmiques derivades de la crisi econòmica. "Seguirem treballant perquè Barcelona i la seva àrea metropolitana siguin un dels escenaris de la recuperació econòmica".

Hereu ha expressat que els canvis i el reenfocament de les prioritats locals que liderarà a partir d'ara estaran traduïts en el nou organigrama municipal. Un organigrama que tindrà com a segon tinent d'alcalde a Jordi Williams Carnes, fins ara responsable de l'àrea de Promoció Econòmica i que serà finalment la persona que substitueixi Carles Martí com a número dos del consistori. Preu que ha hagut de pagar Hereu davant el fracàs de la consulta.

L'alcalde ha explicat que el grup municipal del PSC acabarà de definir en les properes hores les remodelacions de les carteres i responsabilitat en el si del govern local, en el qual, ha avançat també, la seguretat pública i, per tant la seva responsable, Assumpte Escarp, hi tindran també un paper destacat. "Enfortir un espai més net i de més seguretat, perquè els problemes econòmiques no desemboquin en un problema de convivència" és una de les prioritats del govern municipal, ha explicat Hereu.

Hereu no va pensar en dimitir

En preguntar-li sobre si durant la consulta i els problemes que es van generar va pensar en dimitir, Hereu ha contestat amb un no rotund. "No vaig pensar en dimitir perquè en moments difícils no es poden prendre aquestes decisions", ha afegit. Els polítics, diu, "estem en política perquè volem" i és "un honor i un plaer" servir a Barcelona com a alcalde, tant en moments fàcils com en moments complicats, especialment en aquests últims, en què "un té més sentit que mai", ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios