www.diariocritico.com

Aquest any, preveu entrar en beneficis

La Seda veu molt factible cobrir la seva ampliació de capital per 300 milions d'euros

L'operació consisteix en la posada en circulació de 3.000 milions d'accions ordinàries a 10 cèntims d'euro de valor nominal

lunes 19 de julio de 2010, 15:30h

La Seda de Barcelona espera obtenir un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'entre 61 i 66 milions d'euros aquest any, enfront de les pèrdues operatives de 67 milions de l'any anterior, i a més veu molt difícil que no cobreixi l'ampliació de capital per 300 milions d'euros, ha assenyalat el president de La Seda, José Luis Morlanes, en roda de premsa.

La Seda de Barcelona espera obtenir un benefici brut d'explotació (Ebitda) d'entre 61 i 66 milions d'euros aquest any, enfront de les pèrdues operatives de 67 milions de l'any anterior, i a més veu molt difícil que no cobreixi l'ampliació de capital per 300 milions d'euros, ha assenyalat el president de La Seda, José Luis Morlanes, en roda de premsa.

L'ampliació de capital consisteix en l'emissió i posada en circulació de 3.000 milions d'accions ordinàries a 10 cèntims d'euro de valor nominal i suposa l'últim pas per completar la reestructuració financera del grup i arriba després d'haver refinançat el deute, reorientat la seva estratègia cap a el creixement rendible i posicionat a l'empresa com un referent industrial en el desenvolupament de PET Packaging. Els drets de subscripció preferent cotitzen des d'avui. En l 'ampliació es reconeix el dret de subscripció preferent, de manera que els actuals accionistes de la societat podran adquirir 67 accions noves per cada 14 accions antigues.

L'empresa preveu assolir en 2010 una vendes de prop de 1.000 milions d'euros, la qual cosa implicaria un augment del 16% respecte l'exercici anterior. A més, en línia amb la millora de rendibilitat, espera obtenir un Ebitda que no només sigui positiu, sinó que registri un canvi que Morlanes qualifica d'"espectacular" després de les pèrdues operatives registrades el 2009.

Totes les accions dutes a terme per l'empresa s'orienten a l'"increment de la producció de materials sobre els quals augmentar el valor afegit ia abandonar les matèries primeres", ha recalcat Morlanes. A més, ha assenyalat que "els indicadors econòmics donen la raó a l'empresa", de manera que des de la companyia confien que l'ampliació de capital serà captada en la seva totalitat.

Les claus que apunta el president de La Seda de Barcelona perquè la companyia es posicioni com a referent són el pas d'un grup químic a una empresa líder en la producció de PET Packaging, resina PET i PET reciclat, a més de la progressiva reducció de la seva deute.

La reestructuració del deute preveu una retallada del 50%, passant dels 943.000.000 del passat mes de desembre fins als 464.000.000 un cop finalitzi el procés d'ampliació. D'aquesta manera, l'empresa té l'objectiu de reduir la ràtio deute/Ebitda per sota d'1 en 2015.

Actualment, ja han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) qui són els bancs i diversos accionistes i inversors que han subscrit fins a 250 milions d'euros, un 80% de l'emissió. Es tracta de BA Vidro, Caixa Geral i Liquidambar.

El període de subscripció preferent acabarà el dissabte 31 de juliol. Posteriorment s'obrirà un període de subscripció addicional de dos dies, previst inicialment per al 5 i 6 d'agost. Finalment, en cas que l'ampliació no hagi estat coberta, s'obriria un termini d'assignació discrecional de tres dies que conclouria l'11 d'agost.

Paral·lelament a la reestructuració operativa i financera, el consell d'administració ha dut a terme un profund canvi del model organitzatiu i de gestió. S'ha reduït el consell a la meitat (de 8 consellers als 16 anteriors).

Una de les qüestions que Morlanes va assenyalar com a fonamental és l'aposta per la potenciació dels processos de reciclatge, i és que en la seva opinió, "l'actual situació no es pot mantenir així, produint milers de tones de plàstic, per això La Seda inverteix decididament en processos de reciclatge". A més, és una pròpia garantia per a l'empresa ja que li suposa un considerable estalvi en matèries primeres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios