www.diariocritico.com

Es podrà veure fins el 5 de setembre

Cent anys de la història de l'aviació a Lleida centren una exposició amb vocació de ser itinerant

Cent anys de la història de l'aviació a Lleida centren una exposició amb vocació de ser itinerant

Des del primer vol, al turó de Gardeny, fins l'aeroport d'Alguaire, diferents episodis aeronàutics configuren la mostra

lunes 19 de julio de 2010, 19:16h

Una exposició que s'inaugurarà el proper 22 de juliol a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) repassarà els cent anys d'història de l'aviació a Lleida des del primer vol que es va fer al turó de Gardeny el 23 de juliol de 1911 fins a l'obertura de l'aeroport d'Alguaire (Segrià). L'exposició, que es podrà veure fins al 5 de setembre, està pensada per ser itinerant, de manera que es buscarà camins perquè circuli per altres ciutats de la demarcació de Lleida que han tingut un paper fonamental en la història de l'aviació, com són Mollerussa, Balaguer, Cervera o la Seu d'Urgell, entre d'altres.

La mostra està organitzada conjuntament per la Diputació de Lleida, la delegació del Govern i l'IEI. D'aquesta manera, el president de la Diputació, Jaume Gilabert, ha dit durant la presentació de l'exposició que porta per títol 'De Gardeny a Alguaire. Cent anys de vols a Lleida', que volen donar un caràcter itinerant a la mostra, especialment per aquells llocs de referència de l'aviació a Lleida.

Gilabert es referia a ciutats com Mollerussa, on des dels anys noranta hi ha en funcionament les instal·lacions d'un aeròdrom, Cervera, que també disposa d'un aeròdrom, i la Seu d'Urgell, on recentment s'ha posat de nou en funcionament l'aeròdrom dels Pirineus. Fins a l'obertura de l'aeroport d'Alguaire però, el referent de les instal·lacions aeroportuàries a Lleida era l'aeròdrom d'Alfés (Segrià), que va començar a funcionar als anys vint i que durant la Guerra Civil va passar tant per mans republicanes com per les de les tropes franquistes.

De fet, la zona que ocupa l'aeròdrom d'Alfés es pronosticava com a futura seu de l'aeroport de Lleida quan el Govern va anunciar la voluntat de construir-ne un, però el projecte es va veure frenat per interessos ecologistes a l'hora de protegir una espècie d'ocell que habita a la zona de la timoneda d'Alfés, limitant amb l'aeròdrom.

Per la seva part, el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha remarcat que la història de l'aviació a Lleida és la "història d'una passió" i s'ha mostrat satisfet pel fet que s'hagi arribat al centenari d'aquesta coincidint amb la posada en marxa de l'aeroport d'Alguaire així com amb la renovació de l'aeròdrom de la Seu d'Urgell. Pueyo ha afegit que l'aviació a Lleida ha tingut un impacte econòmic i social però també en canvi pel que fa a l'estimació del territori.

Pel que fa a l'exposició pròpiament dita, el delegat del Govern ha afegit que s'ha volgut sumar a la història de l'aviació una "prolongació" vers el Parc Astronòmic del Montsec. Un parc, ha dit Pueyo, que ha estat tot un revulsiu per al municipi que l'acull, Àger (Noguera), i que enguany ja ha registrar més d'11.000 visitants. Els vincles de l'astronomia amb l'aviació lleidatana es plasmaran a l'exposició amb una conferència del director del Parc i la presència d'una maqueta d'un coet espacial de dos metres i un dues escafandres d'astronautes a la mostra.

Per últim, comissari de l'exposició, el periodista Jordi Gabernet, ha matisat que la mostra estarà formada per deu plafons on s'explicarà des dels inicis de l'aviació a Lleida, amb els seus intents fallits, un dels quals a les Festes de Maig de 1911, fins a la planificació del model aeroportuari del Govern l'any 1933, o les imatges d'un intent d'exportació de fruita de Lleida amb avió l'any 1960 que no va resultar exitós.

L'exposició s'inaugurarà el dia 22 de juliol amb una conferència del director de Ports i Aeroports de la Generalitat, Oriol Balaguer.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios