www.diariocritico.com

El segon tinent d'alcalde continua en els seus tretze

Martínez Sistach li recorda a Gomà que és un càrrec públic i que ha d'aprendre a respectar

Martínez Sistach li recorda a Gomà que és un càrrec públic i que ha d'aprendre a respectar

L'arquebisbe de Barcelona explica que Benet XVI també parlarà en català durant la seva visita del 7 de novembre a Barcelona

martes 19 de octubre de 2010, 16:00h

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha posat al seu lloc al segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la ciutat, Ricard Gomà, recordant-li la seva condició de càrrec públic i, així, demanant-li el respecte que el propi Sistach demostra cap opcions que no comparteix. La queixa del cardenal neix arran de que Ricard Gomà expressés la seva intenció de manifestar-se contra la visita de Benet XVI a Barcelona, el proper 7 de novembre i, per a més inri, afirmés a la revista Barcelona Informació, de l'Ajuntament que "Ratzinger és la cara més rància i fosca de l'esglesia".

L'arquebisbe metropolità de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, s'ha mostrat molest per les crítiques del líder d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, a la visita del Papa a la ciutat comtal.

"Respecto seva opinió però realment no m'agrada gens. Ens ha molestat als cristians", ha afirmat en declaracions a BTV recollides per Europa Press, assenyalant que Gomà ocupa un càrrec "important" a l'ajuntament com a segon tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania.

El cardenal Sistach ha remarcat que l'Ajuntament ha acceptat la visita i que el mateix alcalde, Jordi Hereu, ha considerat que dignifica la ciutat. "S'han de respectar les opcions de cada grup" i els cristians són un grup "molt majoritari", ha argumentat Sistach, i ha assenyalat que tant el Papa com la litúrgia utilitzaran el català, el llatí i el castellà per reflectir "la realitat catalana ".

Gomà segueix sense distingir ser membre de Govern o de partit

El líder d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha reiterat aquest dimarts el seu suport als manifestants crítics amb la visita del Papa, amb el mateix dret que els ciutadans expressin "elements de denúncia o de suport" a Benet XVI. Gomà reitera així l'opinió expressada en un article del butlletí municipal Barcelona Informació d'octubre, i recorda que no el va escriure com a segon tinent d'alcalde, sinó com a líder de grup municipal, ja que ell i tots els seus homòlegs tenen un espai reservat a aquesta publicació per expressar les seves opinions. Tot i així, aquesta sembla una excusa fàcil perquè, com a mínim, el lector no ha d'estar obligat a saber en quina qualitat s'escriu. Si Gomà és càrrec de Govern hauria de saber que aquesta condició ha de prevaldre sobre qualsevol altra. Encara que només sigui per una qüestió d'imatge.

En el seu bloc d'internet recollit per Europa Press, Gomà afirma que "no es tracta de contraposar l'ateisme a la fe religiosa", sinó de defensar la laïcitat com a espai comú per conviure. De fet, destaca el paper de l'Església de base al progrés de Barcelona, ja que la dignitat dels barris i la inclusió social seria "impensable" sense noms com els del Pare Manel i els sacerdots Pere Relats i Adrià Trescents.

El líder dels socis de govern de l'alcalde, Jordi Hereu (PSC), aprofita per advertir que l'article d'Alberto Fernández Díaz (PP) en aquest mateix número inclou "posicions xenòfobes", malgrat la qual cosa defensa el seu dret a escriure-les. Tot i això, obvia que el líder dels populars a l'Ajuntament no té cap càrrec de Govern

Segons Gomà, l'Església ha d'autofinançar-se, com la resta de confessions, en comptes de prolongar la seva "privilegi" actual a Catalunya i la resta d'Espanya. Pel que fa al Papa, l'acusa de rebutjar la maternitat "lliure i desitjada", la igualtat de gènere, l'homosexualitat, l'ús del preservatiu i als teòlegs de l'alliberament. A més, li retreu que sigui "cap d'un Estat que no està en el ONU" ni ha ratificat les principals convencions de dret ni la resolució per l'abolició de la pena de mort.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios