www.diariocritico.com

Primer dirigent estranger d'una institució internacional en fer-ho

El president de la Conferència General de la UNESCO es dirigirà al Parlament el dia 9 de febrer

La visita té la seva raó en la participació de la Generalitat en l'organisme, que reconeix l'Estatut

martes 01 de febrero de 2011, 17:53h

El president de la conferència general de la UNESCO, Davidson Hepburn, parlarà davant el Parlament català en el ple del proper 9 de febrer. Fonts parlamentàries han assegurat a Efe que és la primera vegada que un dirigent polític estranger d'una institució internacional de primera línia intervé des de la tribuna de la Cambra catalana.

L'Estatut català preveu la participació de la Generalitat en organismes com la UNESCO, i d'aquí la deferència que es vol tenir amb Hepburn, aprofitant la visita que farà a Catalunya.

La intervenció al Parlament de personalitats és una possibilitat prevista en el nou reglament de la cambra catalana que ja va usar en la passada legislatura Joan Solà, premi d'honor de les lletres catalanes.

A més del discurs de Hepburn, la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament català han acordat avui que el 9 de febrer, tal com estava previst, es trien als vuit senadors per designació autonòmica.

En aquest ple també es farà la primera sessió de control de la legislatura al Govern i al seu president, Artur Mas, i s'estrenarà el nou horari per a aquest debat, que passa de les 16.00 hores a les deu del matí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios