www.diariocritico.com

Picasso, Dalí, Barceló i Rodin, entre les 15.000 obres

El 35è Saló d’Art i Antiguitats de Fira Barcelona vendrà un Sorolla per 2,5 milions d'euros

El 35è Saló d’Art i Antiguitats de Fira Barcelona vendrà un Sorolla per 2,5 milions d'euros

Durant la cita, del 12 al 20 de març, també es podran admirar i comprar treballs de Miró, Plensa, Botero, Tàpies, Valdés, Nonell, Casas, Chillida, Saura, Rusiñol o Palazuelo

jueves 03 de febrero de 2011, 17:01h

El 35è Saló d’Art i Antiguitats de Fira Barcelona proposa des del dissabte 12 fins al diumenge 20 de març, un fascinant recorregut per la història, la cultura  i l’art amb més de 15.000 estimulants obres. Totes, a més, estaran a la venda. L’emblemàtica cita inclou treballs de Picasso, Dalí, Sorolla -un quadre del qual arriba al preu de 2,5 milions d'euros-, Barceló, Miró, Rodin, Plensa, Tàpies, Valdés, Botero, Rusiñol, Casas, Mir, Nonell, Clavé, Guinovart, Émile Gallé, Chillida, Saura, Palazuelo, Oteiza, Tarrasó, Juan de Echevarría, Zabaleta, Millares o Pruna.

L’esdeveniment, coorganitzat per Fira Barcelona i Flaqué Internacional, concentrarà al Palau 1 del recinte firal al costat de la Plaça Espanya peces i creacions de totes les èpoques, tendències artístiques i diferents segments de preus d’extraordinària qualitat i diversitat.

El Saló inclourà meravelles clàssiques i contemporànies, arqueologia mesopotàmica, grega, romana, egípcia i asiàtica, una imbatible oferta pictòrica, arts decoratives, escultures, alta joieria, mobiliari de diferents períodes i estils, marfils o tresors bibliogràfics únics al món de gran valor històric en una posada en escena d’alt nivell.

Fascinant recorregut per la història

El recorregut, que abraçarà tota la història de l’art, acollirà excepcionals peces de la Dinastia Aqueménida que va governar l’Imperi Persa, valuoses escultures realitzades en temps de l’Imperi Romà, inquietants màscares rituals, talles i fetitxes africans de gran antiguitat, talles romàniques i gòtiques, una de les més destacades mostres de pintura de l’Edat Moderna a partir del s. XV, peces d’Alta Època o un esplèndid i representatiu Sorolla de 1893: Los Cordeleros, de 2,5 milions d’euros presentat per la Galeria Lorenart de Madrid.

Hi haurà també escultures del període Ciclàdic (2700-2400 a.C.) a les illes del Mar Egeu, una emblemàtica edició del Quixot supervisada pel Nobel Camilo José Cela amb 160 aiguaforts de l'alemany Eberhard Schlotter o genialitats de Gaspar Homar, figura clau de la revitalització i recuperació de les arts decoratives i del modernisme català s’inclouen també en l’ampli catàleg d’enguany.

Impactants obres de poderosos creadors actuals com Marina Núñez, Santiago Ydañez, Xavier Mascaró o Juan Uslé o Gino Rubert  conviuran al Saló amb una alta gamma de joieria de diferents períodes, inspiracions i influències, un inèdit i misteriós espai de canelobres, candelers, torxers o palmatòries de totes les èpoques o un oli de gran valor del poeta i pintor barceloní Carles Casagemas.
 
Excepcional selecció de firmes

El Saló, un autèntic museu de museus, brillarà també amb una selecció de firmes com les de Joaquim Sunyer, Hernando Viñes, Joan Hernández Pijuan, Manolo Hugué, Eliseu Meifrén, Antonio Reyna, Albert Ràfols Casamada, Modest Cuixart, Emili Grau-Sala, Francesc Gimeno, Arcadi Mas i Fondevila, Luis Feito, Esteban Vicente, Juan Bautista Porcar, Juan Llimona, Ricardo Opisso, Jorge Castillo,  Modest Urgell, Ramon Tusquets, Joan Roig Soler, Ricard Canals, Josep Amat, Carles Nadal, Rafael Duran Camps, Joan Ponç, Ricard Urgell, Juan Barjola, Agustín Redondela, Segundo Matilla , Celso Lagar, Ferdinand Preiss o Andreu Alfaro.

No hi faltaran artistes com Louis Majorelle, Ramon de Capmany, Josep de Togores, Moisés Villèlia, Francisco Borés, Joaquín Peinado, Orlando Pelayo, Ginés Parra, Ismael G. De la Serna, José Moreno Villa,  Ignacio Zuloaga, Pablo Gargallo, Enric Casanovas, Joaquín Torres-García,  Josep Mª Sert,  Pere Torné Esquius, Lluís Rigalt, Equipo Crónica, Grup El Paso, Manuel Hernández Mompó, Cirilo Martínez Novillo, Joaquim Terruella, Carlos Pazos, T. Muñoz Lucena,  Oscar Dominguez. Menchu Gal, Josep Cusachs, Jose María Tamburini, Grup Dau al Set, Enric Porta,  Marià Fortuny  o Feliu Elias entre molts altres.

Opcions per a tots els públics

No obstant l'exclusivitat i la importància de les obres que es podran adquirir en aquesta 35a edició, també hi haurà peces més assequibles. El Saló és doncs, una cita per a tots els públics que aprecien l'art i la cultura.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios