www.diariocritico.com

Sobre infraestructures i serveis socials

Trias acata el mandat de l'oposició i pressiona la Generalitat perquè faci efectives les seves peticions

Trias acata el mandat de l'oposició i pressiona la Generalitat perquè faci efectives les seves peticions

El seu antecessor, el socialista Jordi hereu, havia estat qüestionat en algunes ocasions per obviar circumstàncies similars

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha traslladat mitjançant una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, les peticions de l'oposició municipal agrupades en dues propostes aprovades en el ple que sol·liciten l'entrada en funcionament de les infraestructures construïdes aquest any i que es garanteixin les prestacions en serveis socials. Amb aquest tarannà, Trias es diferencia del que havia mostrat en ocasions el seu antecessor en el càrrec, el socialista Jordi Hereu, que havia estat acusat de no fer cas del mandat de l'oposició en qüestions com, per exemple, el traçat de l'AVE.

En una carta datada a dia 2 d'octubre a la qual ha tingut accés Europa Press, Trias remet a Mas el consens de la majoria de l'oposició de reclamar els acords assolits per l'Ajuntament i el Parlament el 25 de febrer i el 14 d'abril , respectivament. Aquests pactes es refereixen a reclamar l'entrada en funcionament de manera immediata dels equipaments ja construïts i dels que s'acabin de construir aquest any a Barcelona, a garantir les transferències compromeses per mantenir la prestació de serveis educatius, sanitaris i socials, i traslladar a la Generalitat els acords del Consell Municipal. L'escrit de Trias es produeix després de l'aprovació en plenari municipal el 30 de setembre de dos propostes de reclamació d'aquests acords, una presentada pel PP i votada favorablement pel PSC, i una altra presentada pel PSC i recolzada per PP i ICV-EUiA. Encara que l'alcalde es mostra en el text reticent als acords previstos per aquestes propostes en destacar que "no compten amb el suport unànime o favorable per part del govern de la ciutat", defensa el seu compromís de garantir el compliment dels pactes del plenari.