www.diariocritico.com

Ferran ja havia criticat anteriorment "la crosta nacionalista"

Un cor de veus socialistes renya Terribas pel to de l'entrevista de TV3 a Montilla

Un cor de veus socialistes renya Terribas pel to de l'entrevista de TV3 a Montilla

miércoles 17 de marzo de 2010, 13:11h

 

 

L'entrevista que va fer Mònica Terribas, directora de Televisió a Catalunya, dilluns a la nit, al president de la Generalitat de Catalunya,  José Montilla. ha indignat un sector influent del socialisme català. L'estil de Terribas, habitual en les seves entrevistes quan els polítics fugen d'estudi, no ha agradat gens a dirigents com Joan Ferran, portaveu adjunt al Parlament, a la també diputada i igualment portaveu adjunta Carme Figueras i al diputat i periodista Josep Maria Balcells.

Joan Ferran, que fa uns mesos ja va criticar el que anomenava "crosta nacionalista a TV3", qualifica l'entrevista institucional realitzada a Montilla com a "interrogatori". En el seu bloc d'internet assenyala que "a un president de Catalunya, sigui qui sigui, no se li pot interrompre constantment, ni intentar fer-lo caure en trampes o contradiccions".

Amb ànim de pedagogia sobre el que ha de ser el bon periodisme, el dirigent socialista adverteix que "cal respectar el seu ritme i deixar que expliqui els seus posicionaments sense pressa, utilitzant tot el temps que calgui. Una entrevista al president de Catalunya no pot ser, o semblar, un interrogatori".

El president, segons Ferran, "mereix un tracte deferent".

Més significatiu és el pronunciament de Josep Maria Balcells, diputat per Ciutadans pel Canvi, pel fet que havia estat director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya. Balcells considera que Terribas "tallava per replicar o per plantejar un altre punt". Coincideix quasi literalment amb l'argumentari de Ferran al dir que volia escoltar l'opinió del president Montilla "amb el seu tarannà pausat, reflexiu, potser lent però amb el dret que se li respecti aquesta manera d'expressar-se i que no es vegi forçat a la dialèctica del pim pam pum".

"Semblava que la portaveu dels crítics a tota la gestió de la catàstrofe de la nevada" diu Balcells.

Quant a la diputada Carme Figueras, corregeix el paper que havia d'asolir la periodista: "Entrevistava al president de la Generalitat de Catalunya i si bé amb altres persones tamñpoc no seria correcte tallar i interrompre-les sovint, en el cas del President, primera autoritat del nostre país, resulta si més no insòlit".

La directora de TV3, Mònica Terribas és considerada una professional de gran valua, que va obtenir un gran índex d'acceptació amb el seu programa La nit al dia. L'ascens dins la cadena és fruit del pacte de govern mitjançant el qual ERC escull la direcció de la televisió pública i el PSC, la de la ràdio. Terribas gaudeix també, tot i així, del suport de CiU.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios