www.diariocritico.com

Sense deixar de banda els serveis habituals

Els bombers destinaran més de 120 efectius a atendre les emergències de forma continua durant la revetlla de Sant Joan

El cap de Bombers, Joan Pedreny, ha explicat que es dividirà la ciutat en tres zones de treball, que seran la zona alta i la muntanya, la zona central de la ciutat i les platges

lunes 21 de junio de 2010, 17:50h

El Cos de Bombers de Barcelona mobilitzarà a 120 efectius que treballaran la nit de la revetlla de Sant Joan atenent emergències de forma contínua, de manera que es preveu que no tornin al parc després de cada servei, sinó que els vagin encadenant. En roda de premsa, el cap de Bombers, Joan Pedreny, ha explicat que es dividirà la ciutat en tres zones de treball -la zona alta i la muntanya, la zona central de la ciutat i les platges- i que a les dotacions els aniran assignant "incidències successives", de manera que tindran una capacitat de resposta "molt millor".

A més, augmentarà el personal d'atenció de trucades del nombre dels Bombers (080) i del centre d'atenció d'emergències. L'any passat el 080 va rebre 691 trucades entre les 20 hores del dia 23 de juny i les 6 hores del 24, amb 167 serveis que es van derivar a Bombers. No obstant això, Pedreny ha recordat que tampoc poden descuidar les serveis normals, de manera que mantindran un nombre d'unitats en els parcs. Així mateix, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra desplegaran un reforç d'agents.

Es revisen 73 casetes de pirotècnia

Per la seva banda, el cap de Prevenció i Protecció Civil de Barcelona, Jesús Martínez Viejo, ha explicat que han revisat un local i 73 casetes de pirotècnia que tenen autorització per vendre al carrer, comprovant que compleixen amb la normativa. Aquest any s'han donat 14 permisos per a realitzar fogueres al carrer: nou al districte de l'Eixample, dos a Gràcia, una a Sants-Montjuïc, una a Sarrià-Sant Gervasi i una a Sant Martí.

Entre altres recomanacions fetes, s'adverteix que les fogueres han de mantenir 15 metres de distància amb el mobiliari urbà, cotxes i façanes dels edificis; han de deixar espai per al pas dels vehicles d'emergències; i han de tenir sota una capa gruixuda de terra o sorra per no fer malbé el terra.

Per evitar accidents, Protecció Civil de Barcelona, juntament amb la de la Generalitat, Creu Roja i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han dut a terme una sessió formativa dirigida a 100 alumnes del Liceu Francès, i a més els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana impartiran xerrades sobre prevenció als veïns de la zona de Collserola.

Consells

Entre altres consells, hi ha el de no guardar mai petards a la butxaca, ni llançar a persones o animals, mai acostar la cara a un petard encès, ni disparar a una distància inferior a 500 metres d'una zona boscosa.

A més, es recomana tancar finestres i balcons per evitar que entri dins de casa un artefacte, i treure la roba estesa o altres objectes que puguin prendre fàcilment. De fet, segons els Bombers, l'emergència més "crítica" amb la que es poden arribar a enfrontar és un incendi en un pis.

Sobre la serra de Collserola, que aquest any acumula gran quantitat de fusta caiguda que pot facilitar que es produeixin incendis, Pedreny ha resssaltat que sempre ha estat objecte d'una cura important, i ha admès que aquest any pot haver més problemàtica en cas d'incendi, encara que tenen establerts uns llindars de temperatura, humitat i vent que si es superen, activaran efectius.

Així mateix, hi haurà un dispositiu especial de neteja amb 236 operaris amb 58 vehicles per deixar netes les platges i passeigs de la zona litoral de la ciutat, perquè cap a les 10 hores estiguin obertes als banyistes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios