www.diariocritico.com

Es tracta d’una trobada de dramaturgs emergents

La Sala Beckett se situa a l'avantguarda de la creació teatral amb la cinquena edició de l’Obrador d'estiu

La Sala Beckett se situa a l'avantguarda de la creació teatral amb la cinquena edició de l’Obrador d'estiu

Fins al 17 de juliol oferirà un programa intensiu de tallers i seminaris

martes 13 de julio de 2010, 16:44h

La Sala Beckett ha inaugurat la cinquena edició de l'Obrador d'estiu, la trobada internacional de dramaturgs emergents que organitza la sala de teatre. Per primer cop la Beckett col·laborarà amb l'Institut del Teatre de Barcelona en la organització del curs. Fins al 17 de juliol s'oferirà un programa intensiu de tallers i seminaris, lectures dramatitzades i activitats artístiques, integrat, enguany, per un total de 9 tallers, un seminari internacional i 14 presentacions de textos teatrals en forma de lectures dramatitzades, que aniran a càrrec d’una companyia d’actors resident. Entre els docents hi ha Enzo Cormann, Neil Labute o Sergi Belbel.

Amb 107 inscripcions, l'Obrador de la Sala Beckett s'ha consolidat com la trobada internacional de dramaturgs emergents de l'estiu a Barcelona. Enguany arriba a la cinquena edició amb la col·laboració de l'Institut del Teatre que és l'espai on, per primer cop, es duran a terme els cursos.

En total seran 24 activitats relacionades amb l'escriptura teatral que tenen l'objectiu d'elaborar la creació teatral de manera lliure i pedagògica. Per això, s'han organitzat nou tallers que tractaran l'escriptura teatral, la direcció escènica o la interpretació.

Una de les activitats més originals és el seminari internacional coordinat per Simon Stephens al qual assisteixen, després d'una selecció, diversos dramaturgs emergents d'arreu del món. Les produccions que sorgeixen del treball d'aquest curs seran representades en forma de lectura teatral per la Companyia Resident de l'Obrador.

L'Obrador d'estiu compta amb la participació del dramaturg, guionista i director nord-americà Neil LaBute, creador a l'obrador de l'any passat de Coses que dèiem avui, la peça que està dirigint Julio Manrique a la Sala Beckett.

També participen l'escriptor i dramaturg francès Enzo Cormann; l'actor anglès Will Keen; el dramaturg anglès Simon Stephens; el dramaturg, actor i director italià Marco Calvani; el ballarí, actor i coreògraf català Tomeu Vergés, i els catalans Sergi Belbel, Xavier Albertí, Carles Batlle i Pere Riera.

La trobada està organitzada per la Sala Beckett Obrador Internacional de Dramatúrgia, Grec 2010 Festival de Barcelona i l’Institut del Teatre de Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios