www.diariocritico.com

El Parlament l'aprovarà el proper dia 28

La Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona obté el suport unànim de grups polítics i entitats

La Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona obté el suport unànim de grups polítics i entitats

Jordi Hereu destaca que aquest "és un tema central i de país" i, a més que "la unió fa la força"

miércoles 14 de julio de 2010, 16:46h

Les entitats metropolitanes, tots els grups polítics i parlamentaris han signat aquest dimecres al Parlament una declaració de suport al projecte de llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que el Parlament aprovarà definitivament el proper dia 28 de juliol. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat que amb aquest acte volen assegurar que la normativa serà una realitat i volen expressar "que aquest és un tema central de país i que la unió fa la força". "Venim a expressar l'orgull que ens dóna dir que junts hem estat capaços de vestir un projecte que enfortirà l'àrea metropolitana de Barcelona i també Catalunya", ha assegurat Hereu.

Hereu ha fet una intervenció inicial llegint la declaració de suport al Projecte de Llei de l'Àrea Metropolitana. En el text es destaca que la institucionalització de l'àrea "respon a la voluntat de millorar l'eficiència i l'eficàcia de les administracions que actuen en el territori metropolità, garantint la prestació d'uns serveis públics de qualitat, per mitjà de la configuració d'una administració propera i capaç d'incrementar la implicació i la participació ciutadanes en una realitat de continuïtat urbana, densitat demogràfica i característiques econòmiques i socials que ho fan necessari".

En la declaració també s'assenyala que en el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries va manifestar en la seva conclusió de la Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "la necessitat de realitzar un tràmit d'audiències als municipis afectats per la creació d'aquesta nova institució, fet que ha acordat la Mesa del Parlament i posposa l'aprovació" de la normativa fins el 28 de juliol.

L'alcalde de Barcelona ha manifestat que fa 23 anys aquesta entitat va dividir als grups i que després d'aquest temps "s'ha bastit un pacte que aplega a tothom". Hereu ha remarcat que "tots els grups metropolitans i els parlamentaris signem un acord sobre un projecte important i imprescindible".

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona Xavier Trias, ha declarat que aquest "acte personalment és motiu d'una gran satisfacció i una fita important i demostra que treballant junts es poden assolir objectiu que fins no fa gaire semblaven molt i molt difícils". Trias ha assenyalat que "el nou ens no tindrà la vareta màgica per a sortir de la crisi, però segur que serà un dels àmbits amb que la crisi podrà ser combatuda amb més eficàcia".

Per la seva part, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha destacat que la signatura de l'acord "té un alt valor polític i que reflexa la part més amable de la política que és capaç d'arribar a acords i consensos entre totes les forces polítiques". Segons Portabella, aquest projecte de llei "serà capaç de crear sinergies entre els diferents municipis de l'Àrea Metropolita i aquesta serà capaç de crear sinergies amb el conjunt de Catalunya".

El líder del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha destacat que "25 anys després es recupera aquesta Àrea Metropolitana ja plenament institucionalitzada amb tot el seu potencial i es fa per llei, amb diàleg i consens".

L'alcalde d'El Prat i representant d'ICV-EUiA Lluís Tejedor ha manifestat que el projecte serà "un bon instrument coherent en el principi de racionalització i simplificació de l'administració, que ens haurà de permetre abordar els reptes de futur amb més garanties d'èxit". Tejedor ha assegurat que "una lectura immediata de la història dels últims anys ha permès als responsables del món local arribar a la conclusió que el procés que hem fet ha estat necessari i positiu".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios