www.diariocritico.com

Francesc Homs reclama decidir en el futur de les finances

CiU interpel·la al Govern sobre la sentència del TC i tots coincideixen en què amb l'Estatut s'ha fet 'una carnisseria'

CiU interpel·la al Govern sobre la sentència del TC i tots coincideixen en què amb l'Estatut s'ha fet "una carnisseria"

El diputat convergent creu que el futur passa pel concert econòmic

jueves 15 de julio de 2010, 14:11h

El Govern i CiU han coincidit aquest dijous que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut en matèria de finançament és una "carnisseria" segons el diputat convergent Francesc Homs, i demostra la "incompetència i la ignorància" de l'Alt Tribunal, segons el parer del conseller d'Economia, Antoni Castells.

En una interpel·lació de CiU al Govern en el ple del Parlament, el conseller ha ironitzat que la sentència del TC és un altre moment "gloriós" de l'Alt Tribunal en els darrers anys, i ha manifestat el seu desacord amb la interpretació que fa del títol sisè de l'Estatut relatiu al finançament. "Fa una revisió involutiva de la Constitució Espanyola en tots els sentits", ha desaprovat.

Homs ha lamentat que la sentència "es carrega el model de finançament" de Catalunya preveu la norma, i ha demanat que s'apliqui el lema de la manifestació pro Estatut de dissabte -'Som una nació. Nosaltres decidim'- per decidir el futur de les finances catalanes.

On no han coincidit Govern i CiU ha estat en la valoració de l'acord de finançament que van subscriure l'Executiu català i l'Estat el 2009. Castells ha defensat que és un acord "magnífic que es compleix escrupolosament", mentre que Homs ha assenyalat que ha quedat en entredit després de la sentència del TC.

El diputat de CiU ha considerat que el futur del finançament passa per un concert econòmic similar al del País Basc o Navarra, i ha defensat que per aconseguir-ho no es necessita una reforma de la Constitució, sinó que Catalunya surti de la Llei Orgànica de Finançament de Comunitats Autònomes (LOFCA). "Si és possible per a uns, ha de ser possible per a altres", ha afegit en referència a bascos i navarresos.

Castells ha explicat que l'acord subscrit amb l'Estat és el camí més factible, i és el que el Govern defensarà tot i que el TC hagi qüestionat algunes disposicions del títol sisè de l'Estatut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios