www.diariocritico.com

Algunes mostres són inèdites

El Museu Egipci de Barcelona mostra com era la vida en aquella antiga civilització amb l'exposició de 180 peces

El Museu Egipci de Barcelona mostra com era la vida en aquella antiga civilització amb l'exposició de 180 peces

També s'evoca l'inici de la fotografia, vinculant el fet amb les troballes

martes 20 de julio de 2010, 18:22h

El Museu Egipci de Barcelona ha volgut treure a la llum al voltant de 180 peces, entre fotografies, llibres i objectes arqueològics, que s'endinsen en la quotidianitat de la vida dels antics egipcis. Moltes d'aquestes es mostren per primer cop al públic ja que o són de recent adquisició, havien estat cedides a exposicions itinerants o bé pertanyien al fons no exposat del museu. Els objectes exhibits pertanyen a la Col·lecció d'Arqueologia Egípcia Jordi Clos i algunes d'elles havien estat propietat de personatges amb certa rellevància històrica. L'exposició ofereix també un recorregut a través dels inicis de la fotografia vinculada a l'arqueologia i al descobriment de l'antic Egipte.

La temporada d'estiu s'enceta al Museu Egipci de Barcelona amb una exposició que busseja al fons de la col·lecció de la institució per exhibir 180 objectes representatius de gran part de la història faraònica. La majoria d'aquests objectes mai havien estat vistos pel públic.

Entre les peces exhibides es poden trobar des de joiera en tot tipus de materials i pedres precioses fins objectes relacionats amb els ritus funeraris, una autèntica indústria a l'antic Egipte, passant per utensilis quotidians i peces decoratives.

Algunes d'aquestes peces tenen una història curiosa al darrere. Hi ha un conjunt de joies que van pertànyer a un jerarca nazi molt proper a Goebbels, el baró Hans Wolfgang Herwarth von Bittenfeld. O uns atuells que formaven part de la col·lecció del doctor Irving, metge militar de la filla de la reina Elisabet.

També destaca una representació en fusta del deu Osiris que pertanyia a la família mallorquina March i que s'ha adquirit recentment.

Però el museu també ha volgut oferir una mirada més actual de l'egiptologia i ha establert una secció expositiva dedicada als inicis de la fotografia. Les imatges de les troballes arqueològiques egípcies van ser un reclam per a molts pioners de la fotografia.

D'aquesta manera podem trobar des d'algun daguerreotip fins a fotografies estereoscòpiques, és a dir en 3 dimensions, que plasmen les troballes arqueològiques del moment.

Fotògrafs com Auguste Bartholdi, escultor de la Estàtua de la llibertat, o Fèlix Teynard, un enginyer francès, són alguns dels noms d'aquests fotògrafs que van il·lustrar grans monografies sobre l'antic Egipte. Per aquest motiu les instantànies han sortit del fons bibliogràfic del museu.

L'exposició esta comissariada per Luis Gonzálvez, conservador del Museu Egipci, i estarà oberta al públic fins el 30 de desembre del 2010.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios