www.diariocritico.com

Criteria, que manté el 25,04% de participació a Abertis, ha anunciat el seu suport

La constructora ACS tanca un acord amb CVC per cedir una part de la seva participació a Abertis

Per finançar l'operació, ACS ha demanat un crèdit de 1.500 milions d'euros

miércoles 11 de agosto de 2010, 13:21h

La constructora ACS que presideix Florentino Pérez ha tancat l'acord que estava negociant amb la societat CVC Capital Partners. L'acord suposa una reducció de la presència d'ACS a Abertis on fins ara mantenia el 25,83% de la participació. L'altre soci de referència, Criteria, amb el 25,04% de participació a Abertis, ha fet pública la seva "conformitat" amb l'operació. ACS ja havia manifestat fa temps la seva intenció de reduir la seva presència en el gestor d'infraestructures per fer caixa i consolidar la seva presència a la companyia elèctrica Iberdrola. Per finançar parcialment l'operació, ACS ha arribat a un acord amb un grup de bancs liderats per 'la Caixa' per obtenir un crèdit de 1.500 milions.

L'operació de compravenda es durà a terme a través de dues societats; Trebol Holdings S.A.R.L., gestionada per l'holandesa CVC, i Admirabilia S.L., dependent de l'espanyola ACS, a un preu de 15 euros per acció. D'aquesta manera, la constructora espanyola passarà a tenir el 10,28% de les accions d'Abertis (en comptes del 25,83% que dominava fins ara) i l'empresa holandesa n'adquirirà el 15,55%.

Pel que fa al capital social d'Admirabilia, aquest es repartirà entre els dos socis a raó del 99% pel grup ACS i un 1% pel grup CVC. En la mateixa proporció, però en sentit invers, es repartirà la participació econòmica, que passarà a tenir en el 99% l'holandesa Trebol, mentre que l'espanyola Admirabilia, n'assumirà l'1% restant. Pel que fa als drets polítics en el global de la seva participació a Abertis, Trebol tindrà un major pes, el 60%, mentre que la constructora ACS passarà a assumir-ne el 40% restant.

Per al finançament parcial de l'operació, ACS ha arribat a un acord amb un sindicat de bancs, integrat per La Caixa, el Banc Santander, Mediobanca i Societe General, pel qual rebrà un crèdit de 1.500 milions d'euros, dividit en dos trams. Un primer de 1.250 milions, amb un termini de venciment de tres anys, i un segon, de 250 milions d'euros més, amb una amortització a una any.

Criteria hi dóna suport

L'altre soci de referència, Criteria, que manté el 25,04% de participació a Abertis, ha anunciat el seu suport "de conformitat" amb l'operació i ha manifestat, per la seva part, la seva intenció de "mantenir-se com a accionista de referència" a Abertis.

Assegura que ha expressat el seu suport a ACS i que l'oferirà també en el futur nomenament per cooptació dels tres nous consellers que es derivaran de l'operació entre les dues empreses i que hauran de substituir els tres consellers actuals que ACS té a Abertis.

Finalment, destaca també que ja ha manifestat a la constructora espanyola la voluntat de mantenir l'actual política de dividends a Abertis i que, per tant, espera que el 'pay out' no disminueixi en el futur.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios