www.diariocritico.com

Aposta per impulsar "lleis generals"

Hereu reclama al PSC que inclogui en el programa electoral una regulació de la prostitució

Hereu reclama al PSC que inclogui en el programa electoral una regulació de la prostitució

L'Alcalde de Barcelona considera que el partit "pot treballar amb algunes tesis sobre regulació"

jueves 12 de agosto de 2010, 12:49h
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat al PSC que inclogui en el seu programa electoral per als comicis catalans de la tardor una proposta per regular la prostitució. En una entrevista a l'ACN, Hereu considera que aquesta és una problemàtica que no es pot afrontar des d'una perspectiva local, sinó que cal fer-ho amb "lleis generals".

Hereu ha admès que aquest debat no s'ha d'abordar "en calent" –l'estiu passat aquest va ser un tema amb molta polèmica a la ciutat-, però ha afegit que "pausadament s'ha de fer una certa reflexió". L'alcalde creu que un bon moment per fer aquesta reflexió és en el marc del programa electoral dels socialistes catalans.

Ara fa un any, l'estiu passat, Barcelona va viure una polèmica a l'entorn de la prostitució al carrer després de la publicació de fotografies de sexe explícit a Ciutat Vella. Una polèmica que va reobrir el debat sobre la necessitat de regular la prostitució. Aleshores, el president de la Generalitat, José Montilla, va descartar-ho per aquesta legislatura, però el PSC es va obrir a estudiar incloure en el programa electoral una revisió de la normativa que regula la prostitució.

Ara, en el moment de la confecció del programa electoral, l'alcalde de Barcelona ha reclamat al seu partit la necessitat d'incorporar a aquest programa aquesta regulació. Hereu considera que el partit "pot treballar amb algunes tesis sobre regulació". "Creiem que com a PSC hi hem d'anar amb alguna tesi, expressar la voluntat que ho voldrem regular, i espero que en el futur puguem arribar a un determinat consens", ha dit.

Hereu ha avisat que fer front al fenomen de la prostitució a partir de les mesures "parcials" que facin els ajuntaments no és suficient, i ha apostat per impulsar "lleis generals". "Ja he expressat que crec que algun dia els governs generals hauran d'intentar entomar aquest tema, perquè sinó els pobles ho hauran de fer de manera parcial", ha dit. L'alcalde de Barcelona ha remarcat que els municipis han de "gestionar localment" qüestions que "són bastant més globals", però que els afecten "de primera mà".

L'alcalde barceloní ha recordat la prostitució a les places i els carrers poden ser regulades per competències municipals, però ha remarcat que no és el cas d'aquest mateix fenomen a les carreteres. "Això ho resoldran els municipis?", s'ha preguntat, tot instat a que es posi solució a partir d'una legislació ja sigui catalana o estatal.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios