www.diariocritico.com

Els resultats de quatre anys de feina es concreten justament ara

Huguet evidencia que l'estratègia seguida amb Chery ha tingut objectius electoralistes

Huguet evidencia que l'estratègia seguida amb Chery ha tingut objectius electoralistes

El conseller alerta sobre l'estat embrionari de les negociacions

jueves 02 de septiembre de 2010, 16:40h

No ho ha expressat de forma explícita el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, però analitzant el mètode es pot arribar a la conclusió: la visita del president de la Generalitat, José Montilla, a la seu de Chery Automobile per aconseguir que el gegant de l'automoció xinesa inverteixi a Catalunya s'ha fet en un moment en què podia suposar un especial rèdit electoral per l'actual Govern. I és que Huguet ha explicat que la trobada ha estat el fruit de quatre anys de discreta (i, encertadament havia de ser així) labor del departament que ell comanda. El què ja crida més l'atenció és que, precisament, aquesta primera fase de treball hagi conclòs en les dates que ho ha fet, que són les que han propiciat la visita del president de la Generalitat.

D'altra banda, Huguet, ha demanat "prudència" perquè les informacions que en les darreres hores han aparegut en alguns mitjans de comunicació sobre el possible emplaçament de la planta de l'empresa xinesa Chery a Catalunya i els llocs de treball que generarà no "perjudiquin" unes negociacions que encara estan en curs.


Huguet s'ha mostrat satisfet amb el principi d'acord al qual s'ha arribat perquè Catalunya sigui el lloc d'acollida del gegant de l'automoció xinès Chery. Tot i això, ha assegurat que es tracta d'un pacte inicial i que el Govern encara es troba immers en un procés de negociació. Per aquesta raó ha demanat "prudència" i ha criticat el fet que alguns mitjans de comunicació hagin assenyalat possibles ubicacions de la futura planta: "Hem de deixar que les negociacions segueixin el seu curs amb la màxima discreció possible", ha dit el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa.

Així mateix, Huguet ha explicat que aquesta notícia és el resultat del treball que el Departament d'Universitats i Empresa va iniciar fa quatre anys quan va decidir aliar-se amb els "gegants asiàtics" perquè quan les grans multinacionals decidissin expandir-se "Catalunya estigués a la seva agenda".

Per altra banda, el conseller ha qualificat aquest negoci de "jugada important" perquè ha explicat que s'ha dut a terme tenint present el fet que el sector de l'automoció està patint una greu crisi a tot Europa. "En aquest moment tan complicat, Catalunya ha donat la senyal que, malgrat les restructuracions que també s'estan duent a terme aquí, segueix essent un bon lloc d'acollida per la indústria de l'automòbil", ha afirmat Huguet.

El conseller ha assegurat que el Govern seguirà persistint en el mercat asiàtic i alhora treballant per millorar l'eficiència del Port de Barcelona. "No només hem de ser interessants perquè tenim un clúster d'acollida bo", ha dit Huguet, que ha afegit que cal tenir "un port ben preparat per rebre les importacions xineses", referint-se als components automobilístics que possiblement s'importaran des d'Àsia.


Huguet ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova planta de l'empresa tecnològica DIMAT a Viladecans (Baix Llobregat). El conseller s'ha reunit amb l'equip directiu, ha visitat les instal·lacions i ha dut a terme la descoberta de la placa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios