www.diariocritico.com

Xavier Sabaté i Mar Serna ataquen Artur Mas

Els socialistes s'inquieten davant qualsevol indici que faci avinent la feblesa de les negociacions de Montilla amb Chery

Els socialistes s'inquieten davant qualsevol indici que faci avinent la feblesa de les negociacions de Montilla amb Chery

L'impacte del pacte és nul, mediàticament, al gegant oriental

sábado 04 de septiembre de 2010, 05:09h

A la Xina, les negociacions del president de la Generalitat, José Montilla, per atreure les inversions de la multinacional automobilística Chery Automobile a Catalunya sonen a català. Que és la mateixa manera de dir que als catalans ens sona a xinès tot allò que no tenim clar. Malgrat això, hi ha qui vol fer creure que qüestionar el que només ha estat un principi de declaració d'intencions sobre una hipotètica possibilitat torpedina un projecte a hores d'ara eteri. Així, el primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha qualificat "d'irresponsables i intolerables" les declaracions d'Artur Mas que posen en dubte les negociacions del Govern amb l'empresa automobilística xinesa Chery. Hores abans, la consellera de Treball, Mar Serna, havia "lamentat" la intervenció del president de CiU, Artur Mas, en relació amb la negociació del Govern amb la multinacional xinesa Chery, perquè, segons ella, aquesta era una intervenció en clau "electoral" i no en clau de "país".

Pel que fa Xavier Sabaté l'acusació al líder de CiU es basa en una suposada "falta de sentit de país", amb la qual, a més, jugaria "amb el futur de milers de catalans perquè amb les seves declaracions està entorpint un procés que requereix discreció, unanimitat i consens". Així, el primer secretari dels socialistes al Camp de Tarragona considera que les paraules de Mas posen en joc l'arribada a Catalunya de Chery perquè poden "provocar interferències en la negociació i influir negativament en aquells qui han de prendre la decisió".

Paral·lelament, Sabaté retreu l'actitud de CiU, assegura que és "impròpia d'un partit que aspira a governar" i afegeix que aquest fet "se suma a l'enèsim despropòsit dels nacionalistes, després d'instar dies enrere el PNB a fer caure el govern de Zapatero demanant-los públicament que no li fessin costat en la negociació dels pressupostos generals de l'Estat". "El senyor Mas torna a demostrar que prefereix que a Madrid governi el PP, donant així suport al senyor Rajoy com ja va fer amb el senyor Aznar, a qui va votar tant les investidures com els pressupostos", ha sentenciat, tornant a velles cantarelles, el primer secretari del PSC al Camp de Tarragona.

Per la seva banda, Mar Serna creu que en una conjuntura com l'actual, amb més de mig milió d'aturats, en un moment que no hi ha inversions estrangeres, el líder de l'oposició hauria de posar-se "al costat" del President per no interferir en una negociació que buscar crear llocs de treball. Segons la consellera de Treball, aquestes declaracions del president de CiU "no ajuden" a la negociació. Mar Serna ha reiterat que sobre el contingut del projecte s'ha de ser "prudent" perquè encara tot és "prematur".

Però l'objectivitat, com és demostrable, segueix deixant ben clar que tant pel que fa a Chery Automobile com pel que pertoca a l'impacte mediàtic de les fites assolides per Montilla vers la firma automobilística, l'acord final sona a català.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios