www.diariocritico.com

Segons es desprèn d'un article al seu bloc

Miquel Iceta voldria que Mas fes campanya socialista empassant-se la roda de molí de Chery

Miquel Iceta voldria que Mas fes campanya socialista empassant-se la roda de molí de Chery

El polític socialista deixa entreveure que la campanya del seu partit destinarà molts esforços en l'atac a CiU

lunes 06 de septiembre de 2010, 03:32h

La capacitat comunicativa -i també d'estrateg, encara que aquesta no hagi estat la tasca principal de la seva acció política- del viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, sempre ha estat una de les qualitats més destacades de l'alt càrrec socialista. I una nova mostra de la mateixa l'ha donat aquest diumenge al seu bloc on, sota el títol S'acosta l'hora de la veritat, proclama, en relació al preacord arrencat per José Montilla amb la multinacional xinesa de l'automoció Chery per invertir a Catalunya, que Artur "Mas només s'ha dedicat a posar en dubte la viabilitat del projecte". A això afegeix que el molt possiblement futur president de la Generalitat "podia haver manifestat la seva satisfacció i fins i tot dir que si arriba a la presidència treballarà per culminar l'operació". A banda de que, com ja va quedar palès al seu dia, l'actual president de la Generalitat, José Montilla, només ha aconseguit arrencar una declaració d'intencions de la multinacional xinesa (la pàgina web de la qual, com ja va explicar al seu dia Diariocrítico de Catalunya, segueix sense fer cap mena d'esment sobre la qüestió), tampoc és veritat que Artur Mas hagi tirat per terra el possible acord. Concretament, el president de CiU va dir, el dia 3 de setembre, que si l'operació en qüestió estava ben plantejada, no hi habria "cap inconvenient per a donar-li continuïtat", tot i tenir la impressió que les expectatives de l'acord eren unes i "les realitats, unes altres". És evident que si el líder convergent seguís la consigna insinuada per Miquel Iceta li estaria fent campanya al PSC des de la pròpia oposició. I, lògicament, aquesta és la jugada que pretén el també portaveu del PSC al Parlament, potser, tot cal dir-ho, menystenint a bastament, la intel·ligència dels seus rivals, els quals voldria que s'empassesin rodes de molí com aquesta.

El bloc també serveix a Miquel Iceta per a manifestar que la incorporació del ministre de Treball, Celestino Corbacho, a les llistes del PSC "demostra que els socialistes pensen donar la batalla a fons i que hi ha molta gent disposada a deixar-hi la pell". Iceta ha declarat que li ha agradat "l'interès que susciten les candidatures del PSC que contrasta amb el desinterès amb que han estat rebudes les d’altres formacions polítiques".

Iceta ha declarat que "la campanya girarà sobretot al voltant de propostes de futur en matèria d'autogovern, de lluita contra la crisi i de model social". En aquest sentit, ha indicat que "les alternatives són clares: impulsar l'autogovern en el marc espanyol o trencar amb el marc constitucional i estatutari; pensar que de la crisi en podem sortir sense sacrificis o parlar clar i impulsar les reformes necessàries". També ha indicat que es debatrà sobre "intentar enganyar amb promeses de rebaixar els impostos al mateix temps que es promet augmentar les inversions i la qualitat dels serveis públics o defensar una fiscalitat equitativa i un esforç solidari per desenvolupar l'Estat del benestar".

En aquest sentit, Iceta ha declarat que la seva proposta electoral "serà clara" i en la seva campanya el PSC posarà "en evidència l'ambigüitat i la buidor de les propostes de CiU tant en el terreny de les relacions Catalunya-Espanya com en el terreny de la política econòmica i social". És en aquest punt quan aprofita per vessar els seus atacs a Artur Mas.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios