www.diariocritico.com

El partit deixa l'elecció de candidats per al 2011

El PSC dóna suport a Hereu com alcalde però només 'per culminar el seu mandat'

El PSC dóna suport a Hereu com alcalde però només "per culminar el seu mandat"

Iceta remarca que cap membre de l'executiva vol demanar l'alternativa, però només perquè avui no s'han pronunciat al respecte

lunes 13 de septiembre de 2010, 15:56h

La Comissió Executiva del PSC ha mostrat aquest dilluns el seu "suport" a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, després que aquest s'hagi reafirmat com a candidat davant que s'hagi qüestionat aquest fet. A través del viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, la direcció socialista ha volgut tancar files amb Hereu, a qui ha mostrat el seu "ple suport" per "culminar el seu mandat". Iceta, però, ha deixat per a l'any que ve el procés d'elecció de candidats. Tot i això, Iceta ha descartat que cap membre de l'executiva -entre els quals hi ha Antoni Castells i Montserrat Tura- presenti la candidatura a l'alcaldia barcelonina.

Hereu ha intervingut en la reunió de la Comissió Executiva del PSC, encapçalada pel primer secretari i president de la Generalitat, José Montilla, per, tal com va fer la setmana passada, reafirmant-se com a candidat per a un nou mandat davant de les especulacions que hi pogués haver altres candidatures. Segons ha explicat Miquel Iceta després de la reunió de l'executiva, "hem vist a l'alcalde absolutament determinat a seguir governant i a aspirar a un altre mandat". "I l'executiva lògicament li ha ratificat, com sempre, el nostre suport a ell, al seu equip i al PSC de Barcelona per seguir treballant en la direcció que ha portat el govern de la ciutat a ser dirigent pels socialistes des de 1979".

Iceta ha explicat que la direcció nacional del partit no té previst activar els mecanismes de nomenament de candidats fins l'any que ve i que, per tant, en aquests moments no es planteja obrir un procés de primàries a la capital catalana, ni tampoc en cap altre municipi de Catalunya, citant-ne més de deu com a exemple. "Nosaltres tenim uns procediments de funcionament que s'activen quan toca", ha remarcat Iceta, "no hem parlat del procediment de designació de candidats, ningú no ho ha fet, tampoc Hereu", que a més d'alcalde és el secretari de Política Municipal dels socialistes catalans.

El viceprimer secretari del PSC ha assegurat que Hereu que el "ple suport" de la direcció per "culminar el seu mandat" i que han comprovat que té la determinació d'aspirar a un nou mandat. "I nosaltres estem encantats de la vida", ha afegit, però "el que no farem és precipitar el nomenament de candidats, que farem l'any que ve".

A més, Iceta ha dit no veure "cap membre de l'executiva proposant la seva candidatura a l'alcaldia", ja que "ho podrien haver dit" en la reunió i no ho han fet. Dins de l'executiva hi ha alguns dels noms que han entrat en les especulacions aquests dies, com ara els consellers Antoni Castells o Montserrat Tura.

D'aquesta manera, la direcció del partit, amb José Montilla al capdavant, ha volgut tancar files a l'entorn d'Hereu, tot i que la decisió de la candidatura a Barcelona es decidirà l'any que ve.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios