www.diariocritico.com

Barcelona ha estat la demarcació més afectada

Catalunya ha reduït en un noranta per cent el nombre d'hectàrees cremades aquest 2010

L'incendi més important no va ser a l'estiu sinó al mes de març

miércoles 15 de septiembre de 2010, 15:15h

La campanya contra els incendis forestals d'aquest estiu a Catalunya ha conclòs aquest dimecres amb una reducció de fins al 90% d'hectàrees cremades respecte a l'estiu de 2009, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient.

Així, segons dades encara provisionals, entre l'1 de juny i el 15 de setembre han cremat 351,02 hectàrees a tot Catalunya en 241 incendis, mentre que en el mateix període de 2009 van cremar 3.016,96 hectàrees a 399 incendis.

Per demarcacions, a Barcelona és on han cremat més hectàrees forestals, en total 132 a 96 incendis, seguida de Tarragona, amb unes 100 hectàrees en 22 incendis, Girona, amb 87 hectàrees en 58 incendis, Lleida, 15 hectàrees en 38 incendis, i Terres de l'Ebre, amb cinc hectàrees en 27 incendis.

El 93,3% dels incendis han afectat a menys d'una hectàrea i, de fet, l'incendi més important de l'any no ha estat a l'estiu, sinó que va ocórrer el 15 de març a la Val d'Aran, concretament a Bausen , on van cremar 126 hectàrees.

Aquest estiu els incendis més destacats han estat el de Mèdol (Tarragona), del 30 de juliol, amb 101,9 hectàrees cremades, i en Colomers, que també va afectar Vilopriu (Girona), el 28 de juliol, amb 81 hectàrees afectades.

La principal causa d'incendi aquest estiu, encara que gairebé un 32% dels casos encara s'estan investigant, han estat les negligències -27,39%-, accidents -17,01%- i causes naturals -12, 45%-.

Per Medi Ambient, s'ha tractat d'una de les campanyes més "complexes" dels últims anys, a causa del increment de biomassa en els boscos després del temporal de neu de març, encara que una climatologia favorable -amb temperatures moderades i pluja- , els treballs de neteja de boscos i l'esforç en personal han permès els bons resultats i que el balanç d'aquest any sigui "positiu".

Inversió aquest any

De cara a aquesta campanya la conselleria d'Interior i la de Medi Ambient han fet una enorme inversió, de 70 milions d'euros, especialment pels problemes que podia comportar tota la llenya caiguda en el temporal de neu d'aquest hivern.

Així mateix, s'han implementat una trentena de mesures per millorar el treball del Cos de Bombers durant l'extinció, moltes pactades en la comissió parlamentària d'Horta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios