www.diariocritico.com

Un valor sis vegades per sota de les necessitats

Les beques universitàries, primer exemple de rebaixes en els traspassos de competències a negociar per la comissió bilateral

Les beques universitàries, primer exemple de rebaixes en els traspassos de competències a negociar per la comissió bilateral

El ministeri entén que la mobilitat relacionada amb les beques és competència seva, malgrat sentències del TC contràries

lunes 20 de septiembre de 2010, 16:11h

El Govern ha ofert a la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat traspassar la gestió de les beques universitàries per un valor "insuficient", fins a 6 vegades per sota del que necessita el Govern. Segons ha explicat als mitjans el director general d'Universitats, Josep Ribas, el Govern necessita entre mig milió i un milió d'euros per gestionar les ajudes als estudiants, quan l'oferta de l'Executiu central és entre cinc i sis vegades menor.

Aquest diferencial, ha explicat Ribas, es deu al diferent concepte de gestió que tenen ambdues administracions. El Govern pensa més en personal funcionari, mentre que l'Executiu central creu en un "innovador" sistema telemàtic.

La Generalitat va traslladar a la comissió bilateral una proposta sobre el cost d'"una gestió ben feta", sobre la qual no hi ha acord entre les dues administracions, que ara han de consensuar un sistema de gestió de les ajudes i el seu cost.

"No estem d'acord amb els diners que ofereix el Ministeri d'Educació", ha dit el comissionat d'Universitats i Investigació, Joan Majó. "L'acord podria ser possible però avui estem lluny, per la qual cosa hem avaluat d'una gestió moderna, que no s'ajusta amb les primeres dades que el Ministeri ens ha fet arribar", ha concretat Ribas.

Quan s'arribi a aquest acord, ambdues administracions han de convenir una quantitat concreta de recursos i incorporar als pressupostos de la Generalitat. La gestió de les beques s'acorda anualment per conveni entre ambdues administracions, una cosa en el que ha invertit la Generalitat sense rebre finançament del Ministeri. "Tot i no tenir la competència, hem fet la feina que hauria d'haver fet el Ministeri a canvi de res", ha criticat. "Estem reclamant que el Ministeri pagui a la Generalitat la gestió d'aquests cinc anys", ha aclarit.

Entre els temes a debat hi ha la gestió de les beques de mobilitat, que "tot i sentències del Tribunal Constitucional (TC) el ministeri entén que la mobilitat dins el territori espanyol és seva".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios