www.diariocritico.com

En actes organitzats per l'Ajuntament de Barcelona

Les festes de la Mercè, sense publicitat de begudes alcohòliques

L'any passat la festivitat sí que va estar patrocinada per una marca de begudes amb alcohol

lunes 20 de septiembre de 2010, 17:51h

La Mercè 2010, la Festa Major de Barcelona, no tindrà anuncis de begudes alcohòliques en els actes organitzats directament per l'Ajuntament, en compliment del Pla d'Acció sobre les Drogues (PADB) 2009-2012, entre els objectius fonamentals està reduir el consum de alcohol.

Així ho ha confirmat en declaracions a Europa Press el delegat municipal de Cultura, Jordi Martí, que ha precisat que no aquests anuncis no estaran "en tot allò que organitza directament l'Ajuntament", com el festival de música Barcelona Acció Musical (BAM), que compleix la seva XVIII aniversari, i activitats de la plaça de Sant Jaume.

En aquests actes es permeten anuncis dels productes sense alcohol de marques de cervesa, però no amb alcohol, una norma que és aplicable a partir d'ara en tots els actes que organitzi l'Ajuntament. No obstant això, en esdeveniments que organitzen altres, com les entitats veïnals, el consistori només pot limitar a demanar que no hi hagi aquest tipus d'anuncis, ha afegit Martí.

En la presentació que l'Ajuntament va fer del PADB l'any passat, l'aleshores primer tinent d'alcalde, Carles Martí, va dir: "S'ha de trencar l'associació de l'alcohol amb temes positius com l'esport i la cultura. Volem fer un canvi qualitatiu en aquest camp". "Per donar exemple" s'evitaran els patrocinis de begudes alcohòliques en les festes organitzades pel municipi, va assegurar.

L'any passat, la Mercè va comptar amb el patrocini d'una marca de beguda alcohòlica malgrat el PADB 2009-2012, ja que el pla no afecta els contractes signats abans que entrés en vigor, de manera que no era retroactiu i els patrocinis acordats per a l'any passat van seguir vigents en la festa de 2009.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios