www.diariocritico.com

Portabella diu que els posen "impediments"

ERC acusa al PSC i també a ICV de torpedinar el dret a la vaga dels treballadors municipals a Barcelona

ERC acusa al PSC i també a ICV de torpedinar el dret a la vaga dels treballadors municipals a Barcelona

Els republicans secundaran la vaga perquè "és justificada" explica el líder de la formació

martes 21 de septiembre de 2010, 17:10h

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat aquest dimarts que ell i els seus regidors faran vaga el 29 de setembre i ha lamentat que el PSC i ICV-EUiA, que formen el Govern municipal, "posin impediments" per que els treballadors municipals secundin l'atur, segons ha informat ERC en un comunicat.

Ho ha dit després que el bipartit no hagi admès a la Comissió de Presidència, Territori i Funció Pública una proposició dels republicans amb que demanaven avançar un dia tots els terminis administratius de presentació d'iniciatives i preparació d'expedients per al ple de l'1 de octubre perquè els empleats municipals que vulguin puguin secundar la vaga.

Jordi Portabella ha criticat la incoherència del Govern municipal quan el grup d'ICV-EUiA va anunciar aquest dilluns que dóna suport a la vaga, i que els seus regidors i assessors la secundària. En canvi, "avui es nega a posar les condicions objectives per garantir el dret de vaga als treballadors de l'Ajuntament".

El dirigent d'ERC ha explicat que tots els regidors del grup municipal secundaran la vaga, i també ha convidat a fer-ho a tots els assessors i col·laboradors del grup perquè "és una vaga justificada". A més de Portabella, el grup té tres regidors.

Segons ell, està justificada perquè són els treballadors els que pateixen les conseqüències de la crisi provocada "pels qui creuen en un sistema econòmic no regulat basat en l'especulació en lloc de promoure els valors propis d'un sistema empresarial".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios