www.diariocritico.com

El proper cap de setmana, a Barcelona

La Festa al Cel commemora en la seva dinovena edició els cent anys del primer vol a motor que va tenir lloc a Catalunya

La Festa al Cel commemora en la seva dinovena edició els cent anys del primer vol a motor que va tenir lloc a Catalunya

Més de 300.000 persones assistiran a l'acte

lunes 27 de septiembre de 2010, 19:55h

La Festa al Cel, que celebrarà la seva 19 edició els dies 2 i 3 d'octubre a Barcelona, commemorarà amb la seva tradicional espectacle d'exhibició aèria el centenari del primer vol a motor que es va realitzar a Catalunya, que coincideix amb els 100 anys del primer festival aeri a Espanya.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, entre les 14 i les 18.30 hores, més de 70 aeronaus procedents de tot el món sobrevolaran les platges del Bogatell, Mar Bella i Nova Mar Bella, a les quals es preveu l'assistència de més de 300.000 persones .

En les exhibicions participaran les patrulles acrobàtiques i els pilots més reconeguts de tot el món, en un esdeveniment que compta per primera vegada amb el suport de la Generalitat a través de la societat pública Aeroports de Catalunya i la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

Com és tradició, l'organització de la festa lliurarà els guardons Cristòfol Juandó i Josep Canudas en reconeixement a la divulgació de la cultura aeronàutica a Espanya.

Barcelona acull des de 1992 la Festa al Cel, i després de 19 edicions el ministeri de Defensa ha premiat l'edició del 2009, quan l'esdeveniment va coincidir amb la competició Red Bull Air Race reunint a més d'un milió de persones. Per això, la Festa al Cel ha rebut el premi nacional de Festivals Aeris.

El 1904, només un any després del famós vol dels germans Wright, es van desenvolupar els primers aparells de mans de Cristòfol Juandó i Josep Canudas a Catalunya. Quatre anys després, es va constituir la primera associació aeronàutica, i el 11 de febrer de 1910 es va efectuar el primer vol mecànic amb un avió a Barcelona.

Un mes després, es realitzava a Barcelona la primera exposició sobre aviació, on es mostrava una important col·lecció de models reduïts d'aeronaus, cartells, llibres i revistes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios