www.diariocritico.com

Eleccions el 18 d'octubre

Els opositors de Joan Rosell a Foment esperen guanyar les eleccions amb un 60 per cent dels vots

Joaquim Boixareu, Antoni Zabalza, Antoni Marsal, Bernardo Gómez o Carles Sumarroca, entre els noms de la candidatura alternativa

viernes 08 de octubre de 2010, 17:22h

La candidatura 'Foment Futur', que disputarà a Joan Rosell la presidència de la patronal catalana Foment del Treball, confia en la victòria i estudia obtenir el 60% dels vots en les eleccions del pròxim 18 d'octubre.

Segons ha explicat l'empresari Joaquim Boixareu, que encapçala el grup opositor, 'Foment Futur' compta amb el 60% de suports entre les organitzacions sectorials que formen part de la patronal i que són les que tenen més pes en la votació (concentren 1.870 de els 3.004 vots).

Així mateix, ha apuntat que també tenen un "ampli suport" de les organitzacions territorials i tenen de la seva part a moltes empreses que exerciran el seu vot en aquestes eleccions.

Els 565 electors faran dues votacions secretes i presencials a la seu de Foment: per una banda, la de la presidència, i de l'altra, la dels 76 membres de la junta directiva, que es triarà mitjançant llistes obertes. El pes dels electors variarà segons si representen les entitats territorials, sectorials (un elector equival a deu vots) o empreses particulars (un elector equival a un vot).

La candidatura de Boixareu compta amb els suports, entre altres, de la patronal Fedequim i d'Ercros, Antoni Zabalza, el president de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), Antoni Marsal, el president del Gremi d'Indústries Gràfiques de Catalunya, Bernardo Gómez, i el vicepresident de Comsa Emte, Carles Sumarroca.

"Error de Rosell"

Preguntats pels problemes que pot ocasionar un hipotètica derrota de Rosell en les eleccions de cara a la seva possible candidatura a la presidència de la CEOE, han apuntat al fet que ha estat un "error" del mateix Rosell haver avançat els comicis en l'organització catalana, ja que el mandat a Foment del Treball no expira fins al 31 de desembre de 2010.

Així mateix, han insistit que consideren "impossible" que Rosell pugui concentrar-se en la campanya per guanyar la presidència en la patronal espanyola i obrir alhora un procés renovador "necessari" en Foment del Treball.

No obstant això, han recordat que el paper de Joan Rosell com a membre de l'assemblea de la CEOE i la seva condició de vicepresident el permetrien, encara que perdés el 18 d'octubre, optar a la presidència de la patronal estatal.

Boixareu ha insistit en què seran els deu pilars bàsics del seu projecte, entre els quals destaquen la generació de propostes, la transparència, promocionar la participació de tots els membres de la junta i actuar amb independència d'administracions i altres organismes, entre altres.

També han reiterat la seva aposta per reprendre les converses amb Pimec per a la fusió de les dues patronals catalanes. "La patronal del segle XXI ha de ser una", han afirmat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios