www.diariocritico.com

Impulsada per l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

La dona com a objecte, motiu d'una exposició a l'Espai Bonnemaison de Barcelona que durarà fins a finals d'octubre

La dona com a objecte, motiu d'una exposició a l'Espai Bonnemaison de Barcelona que durarà fins a finals d'octubre

La finalitat és reclamar una mirada més justa vers el sexe femení

viernes 08 de octubre de 2010, 18:29h

L'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació mostra la representació secular de les dones com a objectes de desig en l'exposició 'La representació dels cossos de les dones. Un cos al servei de la mirada i el plaer masculí ', que es mostra fins el 28 d'octubre a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

En declaracions a Europa Press, la coordinadora de l'Observatori, Anna Morera, ha destacat les analogies entre la forma de representar les dones en un oli del 'Cinquecento' i en la publicitat actual.

"Les dones, a diferència dels homes, es representen seguint patrons que reforcen els estereotips tradicionals", ha explicat Morero, assenyalant que els cossos femenins es converteixen en objectes de clixés, anàlisi i crítiques.

Per això, ha reclamat una representació "més diversa i més justa" de les dones en els mitjans, que reflecteixi la "feminitat real". La jornada internacional de debat (Re) Imagina't tractarà la qüestió a Barcelona el 23 d'octubre, coincidint amb el desè aniversari de l'observatori.

La trobada comptarà amb representants de mitjans i universitats i amb l'experta en anàlisi social i cultural del Centre de Cultura, Mitjans de Comunicació i Indústries Creatives del King's College de Londres, Rosalind Gill.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios