www.diariocritico.com

Herrera assegura que es generarien 40.000 llocs de treball el 2020

ICV proposa crear un operador energètic per impulsar les renovables i generar ocupació

ICV proposa crear un operador energètic per impulsar les renovables i generar ocupació

“Amb aquest projecte es pot estalviar el 30% de l'energia”

lunes 11 de octubre de 2010, 17:40h

El secretari general d'ICV i candidat a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha proposat la creació d'un operador energètic a Catalunya amb l'objectiu d'impulsar les energies renovables, estalviar energia i generar ocupació. Objectius “factibles”, ha assegurat Herrera, i pels quals ha posat l'horitzó del 2020, any en què el 20% de l'energia podria provenir de fonts renovables, a més d'estalviar-ne el 30% i generar 40.000 llocs de treball en aquest sector. Una altra de les mesures que ha proposat és la de construir edificis autosuficients energèticament, de manera que el 20% de l'energia que es consumeixi provingui de la rehabilitació energètica.

Joan Herrera ha proposat la creació d'un nou operador energètic català, amb participació pública i privada, que estableixi noves estratègies d'estalvi de l'eficiència energètica i un canvi en la política mediambiental. En concret, l'objectiu d'aquest nou organisme hauria de ser l'impuls de les energies renovables i l'estalvi energètic, i conseqüentment la generació d'ocupació. “Oferir a l'empresari o al particular, els serveis que permeten l'estalvi i l'eficiència, i fer més barata la factura de la llum”, ha afegit.

Herrera ha plantejat un horitzó l'any 2020, en el qual veu possible que el 20% de l'energia que es consumeixi provingui de fonts renovables, “el doble que avui”, estalviar el 30% de l'energia i generar 40.000 llocs de treball.

El líder ecosocialista, que s'ha reunit avui amb alguns membres de l'organització ecologista Greenpeace, considera que els sectors econòmics del país haurien d'implicar-se en la creació d'aquest operador, que podria ser públic o privat. També ha proposat “posar fre” a les centrals nuclears i destinar els beneficis que aquestes generin a les energies renovables.

Una altra de les mesures ecologistes consisteix a la construcció d'edificis autosuficients. És a dir, que tota aquella energia que consumeixin, la produeixin, i ha situat el 2016 com un termini “factible” perquè tots els nous habitatges que es construeixin a Catalunya siguin eficients energèticament.

Segons Herrera, aquestes polítiques d'estalvi i eficiència generarien 40.000 llocs de treball, “els mateixos que Mas vol destruir”, ha assegurat, “fotent fora els treballadors públics i afectant els serveis públics essencials”, ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios