www.diariocritico.com

Millor una "col·locació directa"

El president de la Borsa de Barcelona desaprova la idea de la Generalitat d'emetre bons

El president de la Borsa de Barcelona desaprova la idea de la Generalitat d'emetre bons

Joan Hortalà els veu poc interessants per a bancs i caixes perquè competeixen amb els seus productes

lunes 11 de octubre de 2010, 19:41h

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, ha considerat que les caixes i bancs que s'encarreguin de comercialitzar els bons per a particulars de la Generalitat tindran "poc interès" en col·locar-los, ja que competeixen amb la seva oferta pròpia de dipòsits.

En declaracions a Europa Press aquest dilluns, Hortalà ha assenyalat que es tracta "d'un sistema de finançament convencional que apliquen els governs de tot el món", però que el Govern hauria de realitzar una col·locació directa dels bons o encarregar-la a intermediaris financers que no ofereixin dipòsits.

Hortalà ha exemplificat que el Tresor Públic fa col·locació directa, però ha reconegut que la Generalitat "no té l'estructura preparada" per fer-ho perquè no utilitza aquest sistema.

No obstant això, creu que la utilització de bancs i caixes serà "poc eficaç", perquè les entitats financeres ofereixen productes que entren en competència amb aquests bons, que a més oferiran tipus d'interès (del 4,75%) per sobre de la mitjana del mercat.

També ha considerat que l'emissió de bons anunciada "posa en evidència que hi ha alguna ineficiència en els procediments de gestió, perquè serà per cobrir una manca de tresoreria, no per a un projecte concret".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios