www.diariocritico.com

Col·labora la Fundació Barcelona Media de la UPF

La Comissió Europea impulsa un projecte per detectar riscos en el mercats financers, amb participació catalana

Es pretén elaborar indicadors de risc sistèmic que permetin dissenyar un sistema d'alerta ràpida

lunes 18 de octubre de 2010, 19:25h

La Fundació Barcelona Media de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de la capital catalana és una de les sis institucions acadèmiques participants en un projecte impulsat per la Comissió Europea per detectar riscos en els mercats financers, del qual també forma part el Banc Central Europeu en qualitat d'organisme assessor.

La investigació, destinada a elaborar indicadors de risc sistèmic que permetin dissenyar un sistema d'alerta ràpida, tindrà un cost total de 2,48 milions d'euros dels que la CE aportarà 1,8 milions.

A més de la universitat catalana, participen en el projecte dos centres britànics, dos italians i un suís. Per la seva banda, Yahoo Research facilitarà dades sobre cerques realitzades a través d'Internet i prestarà assessorament al respecte.

Sota el títol 'Previsió de les crisis financeres', es pretén investigar l'exposició de les entitats financeres als riscos sistèmics com a conseqüència de l'alt grau d'interconnexió dels sistemes digitals d'informació, per desenvolupar indicadors que puguin posar sobre avís des d'un principi a els poders públics i al sector bancari.

"Amb aquest nou projecte es pretén exercir una major vigilància sobre els mercats", ha ressaltat la comissària responsable de l'Agenda Digital, Neelie Kroes.

Els bancs estan interconnectats en una complexa xarxa de sistemes de transaccions electròniques en què hi ha el risc que les dificultats d'una entitat puguin generar problemes en una altra causa del 'efecte dominó', per aquest motiu l'estudi vagi encaminat a conèixer millor la interconnexió de sistemes bancaris, mercats de valors i fluxos de crèdit.

La investigació no es cenyirà a les dades de les operacions financeres, sinó a les recerques realitzades a través d'Internet, com la freqüència en els motors de cerca de determinades paraules clau relacionades amb les finances. Es preveu que els treballs de recerca concloguin a finals de 2013.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios