www.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Joan Puigcercós reconeix que ERC fica la pota

Joan Puigcercós reconeix que ERC fica la pota

L'expressió, però, la utilitza per a defensar l'honestedat de la seva formació

sábado 13 de noviembre de 2010, 18:54h

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha admès aquest dissabte que el seu partit es pot equivocar governant, però ha reivindicat que no s'ha vist embolicat en cap cas de corrupció política. "A ERC potser fiquem la pota, però mai posem la mà", ha exclamat el líder republicà en un acte al Parc Sant Jordi a Terrassa (Barcelona), on, en al·lusió a altres partits polítics, ha dit que "no tot el món pot dir el mateix ".

Recuperant el lema d'anteriors campanyes, Puigcercós ha reivindicat que, després de set anys al Govern, ERC pot seguir afirmant que té "les mans netes", i que és un partit que pot plantar cara als interessos de les grans empreses.

A més, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dissabte el líder de CiU, Artur Mas, de fer "trampa" per justificar una retallada de la despesa social després de les eleccions autonòmiques de novembre.

En un acte polític celebrat al Parc Sant Jordi de Terrassa (Barcelona), ha avisat que Mas qüestiona les finances de la Generalitat per trobar una excusa per reduir les polítiques socials però, alhora, vol suprimir definitivament l'impost de successions al 6 per cent de catalans que encara el paga.

"D'una banda diu que no hi ha diners a la Generalitat -cosa que Puigcercós ha negat -, i per l'altre vol baixar els impostos. És trampa i ho hem de denunciar", ha lamentat Puigcercós, que ha reivindicat el seu partit com el defensor de les classes mitjanes i treballadores.

Pel líder republicà, Mas exagera el deute de la arques públiques catalanes -aquest divendres va afirmar que era de 40.000 milions d'euros- per posar excuses de "mal pagador" per retallar el llegat legislatiu del tripartit en matèria social, com la Llei de Serveis Socials i la Llei d'Educació.

El líder republicà ha conclòs que el programa electoral de CiU és el projecte per a una "minoria" de rics, mentre que el d'ERC és el projecte de garanteix els serveis socials que permetran avançar cap a la independència a una Catalunya cohesionada.

"Mas vol aplicar una política de retalls sistemàtica" ha asseverat, i ha insistit, apel·lant al principal missatge d'ERC en aquesta campanya, que un PP que arrabassi a ERC la tercera plaça en les eleccions, serà la confirmació d'una Catalunya que retrocedeix en drets socials i nacionals.

¿Trenca la promesa feta divendres?

Malgrat que en els seus actes polítics no esmenta als partits independentistes de nou encuny, com Reagrupament i Solidaritat Catalana, en una al·lusió vetllada els ha criticat per, com el PP, voler una Catalunya "segregada" en funció de l'origen de les persones. Si es considera així, doncs, Puigcercós hauria trencat de forma molt ràpida una promesa que va fer aquest divendres, primer dia de campanya. El candidat republicà havia dit que no criticaria altres formacions independentistes

"El PP ens vol dividir -a Catalunya- per qüestions d'idioma i d'origen. Vol una Catalunya segregada. I alguns nacionalistes radicals purs també", ha sentenciat el candidat d'ERC, per a qui l'èxit d'un referèndum independentista només és possible amb una Catalunya unida.

Per la seva banda, el número sis de la llista d'ERC per Barcelona, Marc Sanglas, ha resumit: "Volem una Catalunya lliure i independent, però volem que la gent visqui millor. A través de la cohesió social hem acostat gent a la independència que mai hagués pensat que s'acabaria declarant independentista".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios