www.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Herrera creu que un bon pla d'energies renovables pot comportar 40.000 llocs nous de treball

Herrera creu que un bon pla d'energies renovables pot comportar 40.000 llocs nous de treball

La seva proposta contempla que l'any 2020 Catalunya en tingui un 25 per cent

jueves 18 de noviembre de 2010, 18:32h

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions catalanes, Joan Herrera, ha proposat posar en marxa un pla energètic integral amb l'objectiu d'aconseguir que el 2020 el 25 per cent de l'energia que es consumeixi sigui renovable. Un tipus d'energia que, segons Herera, pot generar 40.000 llocs de treball.

En roda de premsa celebrada aquest dijous al parc eòlic de Ribó, el candidat ecosocialista ha proposat també la reducció d'un 30 per cent de les emissions d'efecte hivernacle, i reduir el total d'energia consumida a Catalunya.

Amb aquest objectiu, Herrera ha assegurat que Catalunya ha d'invertir en el desenvolupament de les energies eòliques, la biomassa i les energies solar i geotèrmica que a més, per l'ecosocialista, és també una forma "de crear treball estable i de qualitat".

De fet, ha afirmat que amb la política d'eficiència energètica i energies renovables es podran crear 40.000 llocs de treball.

Per això, Herrera ha parlat de la necessitat d'establir una fiscalitat verda sobre el consum energètic, afavorir la compra de vehicles híbrids i elèctrics que disposin de punts de recàrrega, establir una taxa sobre els carburants fòssils, plans de formació ocupacional cap al sector energètic i la creació d'agències municipals d'energia, entre altres mesures.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios