www.diariocritico.com

Es lliuraran per primera vegada per la Mercè en lloc de per Sant Jordi

Mario Vargas Llosa, Juan José Millás i Umberto Eco, entre els candidats als VII premis Terenci Moix

Mario Vargas Llosa, Juan José Millás i Umberto Eco, entre els candidats als VII premis Terenci Moix

Tot i ser dels guardons menys dotats econòmicament són uns dels més significatius

miércoles 05 de enero de 2011, 15:18h

El Premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa amb seu últim llibre El sueño celta, Juan José Millás per Lo que sé de los hombrecitos i Umberto Eco per El cementerio de Praga són alguns dels candidats a rebre els premis internacionals Terenci Moix 2011 de literatura, cinematografia i arts escèniques que enguany celebren la seva setena edició.

A més de Millás, Eco i Vargas Llosa -encarregat en la passada edició de lliurar un dels guardons a Javier Cercas-, destaquen entre els candidats en la categoria de ficció l'escriptor suec Henning Mankell (Tea-Bag), Almudena Grans (Inés y la alegría) i Elvira Lindo (Lo que me queda por vivir), tot i que el llistat encara no està tancat.

Els premis Terenci Moix s’atorguen en aquelles disciplines artístiques més relacionades amb l'homenatjat, de manera que a més de les tres categories literàries -ficció, crònica i assaig-, hi ha un premi específic per a una de les seves grans passions: el cinema.

Per a aquest guardó es barregen importants noms de l'escena internacional com Tim Burton (Alicia en el País de las Maravillas), Clint Eastswood (Invictus) i Álex de la Iglesia (Balada triste de trompeta), entre altres.

El lliurament de premis canviarà en aquesta edició de data i de lloc i se celebrarà el 22 de setembre al Palau de la Música de Barcelona, coincidint amb les festes de la Mercè, en lloc de fer-se al Liceu el dia de Sant Jordi (23 d'abril) com fins ara. Així ho ha explicat en roda de premsa Ana María Moix, escriptora presidenta del jurat i germana de l'escriptor.

La roda de premsa ha comptat amb el nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha qualificat els premis d’entranyables, i s'ha congratulat pel fet que s'hagin convertit "en una referència", ja que tot i ser dels menys dotats econòmicament són uns dels més significatius .

El jurat -format per més de 30 personalitats del món de la cultura- incorpora com a novetat a l'escriptora Ana María Matute, i perd el també escriptor José Saramago, després de la seva mort el juny de 2010, i que l’última vegada que va visitar Barcelona en un acte públic va ser precisament per assistir a la passada edició dels premis Terenci Moix, segons ha precisat l'organització.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios