www.diariocritico.com

Dades d'Infoempleo.com

La recuperació del mercat laboral espanyol vindrà liderada per Catalunya

El 20 per cent de l'oferta es generarà al país

jueves 13 de enero de 2011, 18:33h

Catalunya liderarà la creació d'ocupació el 2011 amb més del 20% de l'oferta d'ocupació de treball a Espanya, seguida de Madrid amb el 16%, Andalusia amb el 14% de l'ocupació i el País Basc amb més del 9%, segons Infoempleo.com.

Aquestes comunitats sumaran així el 60% del total de l'oferta de treball que es generarà a Espanya durant el 2011 a causa de l'empenta dels sectors de consultoria, maquinària i industrial, així com a la producció i al comerç.

Així ho reflecteix l'Informe Infoempleo 2009. Previsions 2011 elaborat pel portal d'ocupació, que també recull que Extremadura i la Rioja són les comunitats que menys ocupació concentraran, amb 1,1% cadascuna respecte al conjunt d'ocupació espanyol.

En nivells molt semblants se situaran Cantàbria, que registrarà un 1,4%, i les Illes Canàries, amb el 1,5%.

L'estudi, a més, indica que el sector serveis congregarà més del 51% de l'oferta d'ocupació durant el 2011, seguit del de la indústria amb un 40%, mentre que la construcció es quedarà en valors propers al 3%.

A més, el desglossament de subsectors revela que la consultoria, amb un 6,5%, tindrà rellevància en la creació d'ocupació, seguida de la maquinària, construcció, sanitat, hoteleria i turisme, automoció, alimentació i telecomunicacions.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios