www.diariocritico.com

46 casos detectats durant 2010

Els metges de Barcelona disposaran d'una unitat específica d'atenció per agressions

El nou servei és pioner a Espanya

miércoles 19 de enero de 2011, 16:58h

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha posat en marxa una unitat pionera a Espanya per atendre específicament les agressions al personal facultatiu, la majoria de tipus verbal, ha explicat a Europa Press el seu president, Miquel Vilardell.

En declaracions a Europa Press, el director de l'Àrea de Praxi del COMB, Josep Arimany, ha precisat que des del juliol la seva àrea, que ja atenia agressions, va crear la Unitat Integral contra el Maltractament que, de forma nova, assessora també a nivell jurídic i seguretat, i compta amb un observatori.

Tot en estret contacte amb els Mossos d'Esquadra i la Fiscalia per denunciar fets greus de violència física i verbal i per tal de facilitar aquestes gestions al metge, ha explicat Arimany, que ha quantificat en 46 les agressions a facultatius durant 2010 a Barcelona, el 98 per cent de tipus verbal. Un total de quatre agressions van ser de tipus físic, en hospitals i un psiquiàtric, i en 16 casos s'ha tramitat un expedient judicial.

La unitat va més enllà de l'assessorament jurídic i defensa en cas de judici perquè també dóna assessorament i suport personal i de seguretat al metge afectat, de relació i coordinació amb els centres de treball en què es produeixen els incidents, anàlisi dels esdeveniments; elaboració de mesures preventives, relació amb les autoritats, i elaboració d'informes.

Amenaces per e-mail

En el cas d'un hospital, una jove va agredir la metge que es disposava a avisar als seus pares del coma etílic que patia el seu germà ingressat, i en un altre cas es va arribar a practicar la detenció d'un pacient que enviava amenaces per correu electrònic a seu metge.

En la resta de casos, el metge ha explicat el seu cas a la Unitat, que l'ha elaborat un perfil de risc per a dotar d'eines per a la prevenció d'un nou episodi, sobretot si el facultatiu treballa en un centre psiquiàtric, urgències o en una zona sensible.

La unitat va fitxar a l'advocat i coronel de la Guàrdia Civil a la reserva i ex cap de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, Miguel Gómez Alarcón, per assessorar en matèria de seguretat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios