www.diariocritico.com

Probablement, serà cap de l'oposició a Trias a l'Ajuntament

Jordi Hereu i la federació de Barcelona s'imposen a Montserrat Tura i la cúpula del PSC

Jordi Hereu i la federació de Barcelona s'imposen a Montserrat Tura i la cúpula del PSC

L'actual Alcalde guanya per 2.484 vots -a tots els districtes menys a Sarrià Sant-Gervasi- a 1.669 que obté la seva rival

sábado 19 de febrero de 2011, 21:07h

Jordi Hereu serà el proper candidat pel PSC a l'Alcaldia de Barcelona en vèncer en les primàries que s'han celebrat aquest dissabte entre militants i simpatitzants de la formació. Hereu -que ha guanyat a tots els districtes, excepte al de Sarrià-Sant Gervasi- ha aconseguit un total de 2.484 vots en front dels 1.669 de la seva contrincant Montserrat Tura. La primera interpretació que es pot fer d'aquests resultats és que la federació de Barcelona ha aconseguit imposar el seu candidat davant el preferit per l'aparell del PSC. Perquè si bé és veritat que els primers van apostar explícitament per l'actual alcalde i, en canvi, els segons no han manifestat cap recolzament explícit, no escapa tampoc a ningú que el desig d'aquests era que Jordi Hereu deixés pas a un substitut. El que també sembla ben clar, si ens atenem a les enquestes, és que el resultat de les primàries socialistes barcelonines condemna al candidat escollit -més que si hagués estat la seva rival- a seure a la cadira de cap de l'oposició a partir del 22 de maig.

4.214 votants entre simpatitzants i militants del PSC s'han apropat des de les nou del matí a les urnes disposades per la formació per dilucidar qui serà l'alcadable per Barcelona el proper dia 22 de maig. Desglosats per categories, entre els primers han votat 2.045 persones mentre que dels segons ho han fet 2.169. Per Jordi Hereu s'han decantat 1.337 militants i 1.147 simpatitzants. Per Montserrat Tura, 805 i 864, respectivament.

Tot i la imatge d'unitat que s'ha volgut donar un cop tancats els col·legis electorals, el cert és que el panorama que sembla desprendre's de l'actual PSC és d'una divisió interna, que corre perill d'agreujar-se, i que caldrà veure amb quina situació deixa el partit de cara al proper congres de la tardor. Perquè el capítol d'aquest dissabte, de fet, és un episodi més de l'escalada de lluita entre corrents que hi ha al si de la formació. Sobretot, de nou, entre el 'sector catalanista' i el del 'Baix Llobregat'.

Per exemple, aquest dijous hem pogut veure com Joaquim Nadal -afí als primers- criticava els incompliments de Zapatero vers la Generalitat i afegia que el PSC sempre estaria amb "qui ha d'estar, que és el Govern de Catalunya". No ha rebut resposta de l'altra corrent, d'altra banda dominant avui en dia, però molt possiblement s'hagi escoltat amb recel aquestes paraules.

Si la corda es va tensant, doncs, caldrà veure com s'arriba a aquest futur congrés. Poden passar coses grosses i, fins i tot, poden haver-hi sorpreses pel què fa a posicionaments. L'actual secretari general, que serà substituït en aquest conclau, José Montilla, l'expresident que tothom situa al 'sector' llobregatí, aposta per l'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, bàsicament catalanista, com a substitut. Veurem...

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios