www.diariocritico.com

Són socis de Govern al Consistori barceloní

ICV veu com el Memorial Democràtic no el tanquen els crítics sinó l'Ajuntament on també manen

ICV veu com el Memorial Democràtic no el tanquen els crítics sinó l'Ajuntament on també manen

La conselleria de Governació és qui ha fet efectiva la mesura per qüestions de seguretat

sábado 26 de febrero de 2011, 04:53h

El Memorial Democràtic, que recull el record dels que van patir represàlies del franquisme, ha tancat les seves portes a causa de l'incompliment de diverses normes de seguretat. L'ordre de tancament l'ha donat la conselleria de Governació de la Generalitat, però qui ha instat a la mateixa ha estat l'Ajuntament de Barcelona. Envoltat d'una certa polèmica perquè, segons algunes opinions, oferia una realitat esbiaixada de la repressió, moltes havien estat les veus que n'havien qüestionat el contingut. Però aquesta ha estat una gran aposta d'ICV durant les dues legislatures tripartites a la Generalitat. Finalment, l'actual Govern català havia mostrat la intenció de traslladar el seu fons al Museu d'Història de Catalunya. Però, segons com es miri, resulta si més no curiós que no hagin estat els detractors els que n'hagin aconseguit el tancament, sinó el propi consistori barceloní, que està governat, també, per ICV com a força de suport del PSC.

La Conselleria de Governació de la Generalitat ha tancat la seu del Memorial Democràtic, a la Via Laietana de Barcelona, per incomplir diverses normatives municipals de ventilació, seguretat i sortides d'emergència.

En un comunicat, la conselleria ha explicat que el 21 de febrer va rebre una notificació de l'Ajuntament que emplaçava a complir normatives de seguretat, per la qual cosa es va decidir traslladar temporalment als 24 empleats que treballaven a l'edifici a unes instal·lacions de la Generalitat a la avinguda Diagonal 409. Sobta, també en aquest cas, que els ecosocialistes de l'Ajuntament no avisessin en el seu dia al seu correligionari Joan Saura, conseller de qui depenia la mostra, de les irregularitats, a fi de reparar-les i evitar aquesta situació.

Segons ha explicat, la Generalitat va ubicar a mitjans de 2009 l'exposició del Memorial a la planta baixa de l'edifici, però no va corregir les deficiències que l'Ajuntament havia detallat al 2006 en concedir la llicència ambiental per situar-hi l'organisme.

Entre els requisits que el Consistori va fixar el 2006 són millorar el sistema d'aire condicionat i adequar-lo a la normativa, aportar informació sobre les sortides d'emergència, complir les normes d'accessibilitat i justificar el soroll de les màquines d'aire i indicar l'aforament de la sala d'actes.

A les instal·lacions de la Diagonal s'ha traslladat tant el personal de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), que també era a la seu de Via Laietana, com el del Memorial Democràtic, que es va crear el 2007.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios